Nye troféer til Nøgne Ø og Ægir

Australian International Beer Awards 2013 (AIBA) er nettopp avholdt og det endte med et aldri så lite medaljedryss til de norske bryggeriene Nøgne Ø og Ægir!

Nye troféer til Nøgne Ø og Ægir

Den største bragden stod Nøgne Ø for som ble tildelt tittelen Cryermalt trophy for Champion Medium International Brewery. Dette er en høythengende pris som gis til det «medium sized» bryggeriet som oppnår de beste plasseringene totalt sett i konkurransen. Fun fact her er at Nøgne Ø vant den samme prisen for tre år siden, men da som Cryermalt trophy for Champion Small International Brewery.

Nøgne Ø fikk følgende plasseringer for deres øl i årets konkurranse:

  • Nøgne Ø Aurora Australis -Gull i klassen Wood aged
  • Nøgne Ø Imperial Stout -Sølv i klassen Imperial Stout
  • Nøgne Ø #100 -Sølv i klassen Other speciality beers
  • Nøgne Ø #500 -Bronse i klassen Barley/Wheat Wine (!)
  • Nøgne Ø Sunturnbrew -Bronse i klassen Smoked
Nøgne Ø #500. Egentlig en Imperial IPA, men påmeldt i klassen Barley/Wheat Wine

Nøgne Ø #500. Egentlig en Imperial IPA, men påmeldt i klassen Barley/Wheat Wine

I tilleg har Nøgne Øs brygger Ingrid Skistad tatt bronsemedalje sammen med Holgate Brewhouse, ettersom hun var i Australia og brygget ølet Half a World Away med det australske bryggeriet i februar.

Sjefsbrygger Kjetil Jikiun sier at de er svært fornøyde med resultatene fra AIBA. Spesielt tittelen som Cryermalt trophy for Champion Medium International Brewery henger høyt, sier han. Kjetil var selv med og dømte i konkurransen, men han hadde ennå ikke fått vite resultatene da Ølportalen ringte og ba om en kommentar. Han var uansett svært fornøyd med 5 plasseringer og et overordnet trofé som beste mellomstore bryggeri. Det er noe i det at det ikke er lett å bli profet i eget land, og Kjetil Jikiun sier at de som oftest opplever et oppsving i salget av de av deres øl som blir premiert i utenlandske konkurranser.
Ægir Bryggeri gjorde det også godt i konkurransen og innkasserte tre bronsemedaljer for Ægir IPA, Ægir Natt og Ægir Lynchburg Natt.

Ølportalen gratulerer Nøgne Ø og Ægir med fremragende prestasjoner. Dette er nok et bevis på at norsk mikrobrygget øl hevder seg helt i toppen i verden!

Vis kommentar

  1. Drakk Lynchburg Natt i går, og den svarte til forventningene! 🙂

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.