Bryggerifestivalen i Trondheim

Bryggerifestivalen i Trondheim lanseres under Trøndersk Matfestival 1.-3. august

Bryggerifestivalen i Trondheim

Pressemelding
Bryggerifestivalen i Trondheim – en festival for spesialøl og håndbrygget øl – arrangeres for første gang 1.-3. august 2013. Bryggerifestivalen skal holde til i Tordenskioldsparken, og blir en del av Trøndersk Matfestival. Bryggerifestivalen skal være en kunnskapsarena for spesialøl og håndbrygget øl fra regionen og landet for øvrig.

9 bryggerier og mer enn 60 ølsorter blir å finne på Bryggerifestivalen i Trondheim. Fra Trøndelag kommer Klostergården Håndbryggeri, Inderøy Gårdsbryggeri, Røros Bryggeri, Austmann, Atna Bryggeri og EC Dahls. I tillegg deltar nasjonale spesialølprodusenter som Ægir, Nøgne Ø og Håndbryggeriet. Jørn Andersen fra Klostergården Håndbryggeri var et av de første bryggeriene som valgte å delta på festivalen: ” Bryggerifestivalen blir en fin anledning til å presentere våre ølsorter for publikum”.
En viktig del av bryggerifestivalen er koplingen mellom lokale matspesialiteter og øl under konseptet ”øl i mat og mat til øl”. Roar Hildonen og To Rom og Kjøkken skal selge mat under Bryggerifestivalen, og restauranten vil utvikle menyer og retter som er tilpasset de spennende øltypene på festivalen. ”Kombinasjonen av øl og mat er ikke enkel, og det byr på faglige utfordringer som vi på To Rom og Kjøkken synes er spennende og gjerne tar”.

Trøndersk Matfestival har fokusert på lokalt øl i flere år og ser at interessen blant publikum for mer kunnskap om og kjennskap til lokalt brygget øl er økende. Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS står som arrangør for Bryggerifestivalen i Trondheim og gjennomføringen organiseres sammen med Trøndersk Matfestival. Les mer om Bryggerifestivalen på www.oibrygg.no.

Aslaug Rustad

daglig leder

Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS

Skriv en kommentar