Eduard Möllenkamp trer av som leder i Norsk Hjemmebryggerforening

Etter 6 år i styret og 4 år som leder, gir Eduard Möllenkamp seg som leder i Norsk Hjemmebryggerforening. Gustav Foseid tar over som leder, i en ølorganisasjon i kraftig vekst.

Eduard Möllenkamp trer av som leder i Norsk Hjemmebryggerforening

Fakta

Gustav Foseid er en kjent ølpersonlighet, spesielt i hjemmebryggermiljøet de siste årene. Han sitter som daglig leder i Oslo Amatørbryggerlaug, han vant NM i 2011 i klassen lys ale, og i disse dager jobber han med en ny bok om hjemmebrygging.

– Det er en utfordring å være relevant for den «normale» norske hjemmebrygger. Det foregår mye uorganisert aktivitet i hjemmebryggermiljøet, og det er bra, men vi må vise at også Norbrygg har noe å bidra med, sier påtroppende Leder Gustav Foseid,

Norbrygg – Norsk Hjemmebryggerforening gjennomførte i går sitt 15. årsmøte. Norbrygg har i dag over 2000 medlemmer, og har opplevd kraftig vekst de siste årene. De står i dag for det ledende norske hjemmebryggerforumet, og interessen for hjemmebrygging og øl generelt har økt enormt de siste årene.

– Jeg tror at Norbrygg, hånd i hånd med mikrobryggeriene i landet, importører og en generell større interesse for slow food har bidratt til ølevolusjonen.
Den beste reklame for godt øl, er godt øl, og det er noe mange hjemmebryggere er flinke i å lage og dele med andre, sier avtroppende leder i Norbrygg, Eduard Möllenkamp.

Eduard startet i 2007 i styret, etter å ha jobbet en stund med å få på plass organisasjonens forum, noe som ble en stor suksess. Eduard ble valgt til leder i 2009, noe han har vært frem til i går. -Fra oppstart til i dag har landskapet forandret seg veldig, kommenterer Möllenkamp, fra å være veldig hands-on til å bli en stadig mer profesjonell organisasjon. Organisasjonen har fortsatt mye å gå på, noe både Möllenkamp og påtroppende leder Gustav Foseid kommenterer til Ølportalen.

Eduard Möllenkamp

Eduard Möllenkamp

Hjemmebrygging er en hobby i enorm vekst, og flere av hjemmebryggerbutikkene Ølportalen har vært i kontakt med melder salgsøkninger på over 50% de siste årene. Dette har resultert i flere hjemmebryggerkonkurranser fra både butikker og bryggerier. Norbrygg arrangerer selv flere arrangementer, med NM i Hjemmebrygging som deres største arrangement. Dette er et arrangement som samler flere hundre bryggere, og til slikt trengs det struktur. Dette er noen påtroppende leder Gustav Foseid poengterer, og som anser det som et av hovedfokusene i tiden fremover. Et resultat av økende interesse for hjemmebrygging har det også dukket opp flere hjemmebryggerlag i Norge, noe organisasjonen vil øke samarbeidet med i den kommende tiden.

Gustav Foseid Fotograf: Tollef Fog Heen

Gustav Foseid
Fotograf: Tollef Fog Heen

 

Vis 2 kommentarer

  1. Lykke til Gustav. Dette vert bra

  2. Takk for det.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.