Ukens anbefalte øl – Cuvée des Jacobins

Hver fredag legger Ølportalen ut "Ukens anbefalte" hvor vi tipser deg om et godt øl du bør prøve så snart du kan.

Ukens anbefalte øl – Cuvée des Jacobins

Cuvée des Jacobins Rouge er en syrlig øl av typen flamsk rød. Brouwerij Bockor, som brygger ølet, har holdt på siden 1892 og holder til i Bellegem vest i Belgia. Ølet er spontangjæret, og lagret på eikefat i (minst) 18 måneder.

jacobin

I glasset er denne mørk rødbrun, med en fin liten off-white skumtopp som legger seg raskt og etterlater en liten rand med skum på innsiden av glasset. En skarp sylig duft preget av kirsebær, tørket frukt, eik og nøtter slår opp av glasset. En svak malteim kommer også til sin rett. Smaken har også noe kirsebæraktig over seg, med en del krydder. Fra start stikker den lett på tuppen av tungen, og etterhvert blir den mer fruktig / bæraktig. Tenk epler, moreller, kirsebær og kanskje litt plomme. Noe melkesyrepreg i bakkant gir den en herlig sur avslutning, en smak som dessuten blir sittende i litt. Jevnt over en frisk, vinøs, nærmest sursøt og særdeles godt balansert øl. Passer sikkert godt til både kjøtt, ost og muligens noe sjømat, men kan ta litt mye plass da det er en god del smak å forholde seg til.

Dette er kanskje ikke den ølen man automatisk putter først i handlekurven, men absolutt en anbefalt liten perle som er å få tak i hos Vinmonopolet. Til 44,90 per flaske blir man heller ikke blakk av å ha noen ekstra stående i kjøleskap eller kjeller.

Skriv en kommentar