Ukens anbefalte øl – Haandbryggeriet Humlesus

Hver fredag legger Ølportalen ut "Ukens anbefalte" hvor vi tipser deg om et godt øl du bør prøve så snart du kan.

Ukens anbefalte øl – Haandbryggeriet Humlesus

Haandbryggeriet Humlesus

Vi har tidligere vært inne på om «ekstremølets tid er forbi» her på Ølportalen. Personlig tror jeg ikke det, da jeg mener mangfoldet av øl er det som er spennende. Alt fra det ekstreme til det snille og milde. Når det er sagt er det lett å være enig i at det meste innenfor ekstremøl er gjort. Noen har brygget verdens sterkeste øl, noen har brygget verdens sterkeste naturlig fermenterte øl, noen har brygget øl på havets bunn, noen har brygget øl lagret på gamle eikefat hentet opp fra Titanic (eller har de egentlig det?) og noen har brygget øl med alskens krims og krams de har funnet av spiselige (og uspiselige) vekster i naturen.

Med dette som bakteppe er det ikke rart at session-ølet har fått en liten opptur her i Norge. Øl som er lavt på alkohol, men som likevel inneholder mer smak og substans enn mye annet drikke. Her er blant annet Haandbryggeriets Humlesus et godt eksempel.

Humlesus holder kun 4,5 % alkohol og er å få kjøpt i butikken. Riktignok må du på en velassortert dagligvarebutikk, men forhåpentligvis har du det i nærheten slik at du får muligheten til å smake denne.

Dette er som navnet tilsier et humlerikt øl, noe som kommer tydelig frem allerede når man lukter på ølet. Her er det tropiske frukter, grapefrukt og lime. Ølet har en tydelig bitterhet, men den veies likevel godt opp av ølets kropp. Selv om bitterheten er tydeligst er ølet balansert og lettdrikkelig.

Her har du et øl som er skapt for de solfylte sommermånedene vi nå er inne i. Kjøp en bunke av disse og inviter dine nærmeste på maling av hus og humlesus. Den perfekte lørdagsaktivitet. Og husk å drikke deg lei på denne før høsten kommer. Da er det nemlig på tide å dra frem de mørkere sakene igjen.

Haanbryggeriet Humlesus

Haandbryggeriet Humlesus

 

Vis 2 kommentarer

  1. Stiller meg bak denne anbefalingen. Et meget godt øl som passer fint til sommeren. Perfekt øl for å invitere nybegynnere inn i håndverksølets verden er det også.

  2. Noen som har funnet denne på Agder? Har ikke sett den på Ultra, Meny eller Ica i Kristiansand.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.