Ukens anbefalte øl – Nøgne Ø Imperial Brown Ale

Hver fredag legger Ølportalen ut "Ukens anbefalte" hvor vi tipser deg om et godt øl du bør prøve så snart du kan.

Ukens anbefalte øl – Nøgne Ø Imperial Brown Ale

Nøgne Ø Imperial Brown Ale er ikke blant bryggeriets mest kjente øl, men det er et øl jeg stadig kommer tilbake til. Det ble brygget første gang sammen med Nørrebro Bryghus. De kalte sin versjon “Double Knot Brown”.

Du kan glemme referanser til Newcastle Brown Ale og andre lignende Brown Ales. Fornavnet «Imperial» antyder nemlig at det er mer alkohol i dette ølet, og smak og fylde øker som oftest i takt med alkoholinnholdet. Dét kjennes på smaken!

noimpbrownale

Inngangen på denne er litt skarp og alkoholen tilkjennegir seg både i inngang og utgang. I midten er den livlig i den grad at den skummer en del i munnen. Smaken er preget av lakris, kaffe, sjokolade og kandissukker. De nevnte alkoholtonene gjennomsyrer imidlertid de søte smakene noe, slik at den fremstår balansert og fyldig i munnfølelsen.

Mye forandrer seg imidlertid når ølet har fått “roet” seg, temperaturen har sunket noe og kullsyren ikke er så fremtredende. Da kommer smakene enda bedre frem, spesielt den fyldige og søte smaken som kjennetegner dette ølet og som gjør det til en av mine absolutte favoritter. Smaker som også gjør Nøgne Ø Imperial Brown Ale til en fantastisk følgesvenn til grillmat, kraftige kjøttretter og ikke minst; skarpe oster! Blant annet har kombinasjonen Imperial Brown Ale og den prisbelønte blåmuggosten Kraftkar fra Tingvoll fått mange venner. Prøv!

Nøgne Ø Imperial Brown Ale finnes i basisutvalget, og du finner din flaske på disse polutsalgene.

Vis 2 kommentarer

  1. Den beste brown ale’n jeg har smakt!

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.