Besøk et bryggeri i sommer!

Det finnes over 60 av dem og du finner dem over hele landet, så uansett hvor turen går i sommer-Norge vil du befinne deg i nærheten av et bryggeri. Hvorfor ikke besøke et?

Besøk et bryggeri i sommer!

Vi har laget en guide til de norske bryggeriene og mikrobryggeriene. Her finner du informasjon om beliggenhet, øl, åpningstider og attraksjoner i nærheten. Trykker du på bryggerinavnene vil du kunne se på kartet hvor bryggeriet ligger. Vi håper du får nytte av denne guiden i løpet av sommeren! God tur og god sommer!

osloakershus

 

Amundsen Bryggeri og Spiseri

Stortingsgata 20, 0161 Oslo

Amundsen har åpent hele sommeren til følgende tider:

 • Mandag og onsdag kl 11.30 – 00.00
 • Torsdag  11.30 – 01.00
 • Fredag 11.30 – 03.00
 • Lørdag  12.00 – 03.00
 • Søndag  13.00 – 00.00

På Amundsen kan du komme når du vil innenfor åpningstidene og smake øl og få en rask omvisning på bryggeriet. Amundsen serverer tradisjonell og god pub-mat og har selvfølgelig sitt eget øl tilgjengelig på fat. Den anerkjente Amundsen Pale Ale er til enhver tid tilgjengelig, og de har normalt 2-3 andre egenbryggede øl på fat, litt sesongavhengig. I sommer blir Oceans IPA og Pils å finne på kranene.

Attraksjoner i nærheten:

amundsenbryggeri

Foto: Amundsen Bryggeri og Spiseri

 

Crow Bryggeri

Torggata 32, 0183 Oslo

Crow Bryggeri har åpent i hele sommer med vanlige åpningstider kl 15.00-03.30 hver dag
Bryggeripuben tar imot både forhåndsbestillinger og uanmeldte besøk. For øyeblikket har de har fem egne brygg på fat. Kun salg av eget øl fra fat. Ikke flasker.

Foto: Crow Bar

Foto: Crow Bar

 

Grünerløkka Brygghus

Thorvald Meyers gate 30, 0555 Oslo

Grünerløkka Brygghus er åpent hver dag i hele sommer.
Åpningstider:

 • Mandag og onsdag: kl 15.00 – 02.00
 • Torsdag og fredag: kl 15.00 – 03.30
 • Lørdag: 13.00 – 03.30
 • Søndag: 13.00 – 01.00

Selve bryggeriet skal etter planen være i gang fra høsten, og dersom alt går etter planen blir det offisiell åpning under Grünerløkka Mat- og mikrobryggfestival 30-31 august. Festivalen har i år 5 årsjubileum, og vil som de forrige år bli arrangert i bakgården i Københavngata. Når bryggeriet er godt i gang vil det bli guidede turer og et eget smaksrom i bakgården i Københavngata der bryggeriet vil ligge.

I selve puben i Thorvald Meyers gate tas det imot både grupper og enkeltpersoner. Om man ønsker å bestille bord kan man ta kontakt på post@brygghus.no. I Thorvald Meyers gate kan man kjøpe T-skjorter og annet merch fra puben.

Grünerløkka Brygghus arrangerer også ølsmakekurs på forhåndsbestilling.

grunerlokkabrygghus

Foto: Kjempetorsken

 

Oslo Mikrobryggeri

Bogstadveien 6, 0355 Oslo

Åpningstider i Sommer:

 • Mandag – fredag: kl 15.00 – 01.00
 • Lørdag: 12.00 – 01.00
 • Søndag: 15.00 – 01.00

Oslo Mikrobryggeri har til enhver tid 4-6 egenbryggede øl på fat

Foto: Kjempetorsken

Foto: Kjempetorsken

 

Ringnes Ølsenter

Thorvald Meyers gt. 2 0555 Oslo

Ringnes Ølsenter på Grünerløkka pleier å være stengt i juli, men er åpne for gruppebesøk ved forhåndsbestilling utenom dette. Ølsenteret er fleksible, så det er mulig å bestille gruppebesøk både på dag- og kveldstid.

Gruppebesøkene inkluderer smakinger av bryggeriets øl fra fat og flaske og kan også og innbefatte foredrag og ølhistorie. Det er ikke mulig å kjøpe med seg øl på flaske da Ringnes Ølsenter kun har serveringsbevilgning.

ringnesolsenter

Schouskjelleren Mikrobryggeri

Trondheimsveien 2, 0560 Oslo

Schouskjelleren har åpent i hele sommer med følgende åpningstider:

 • Mandag og tirsdag: kl 16.00 – 01.00
 • Onsdag og torsdag kl 16.00 – 02.00
 • Fredag: kl 15.00 – 03.30
 • Lørdag: kl 14.00 – 03.30
 • Søndag kl 16.00 – 00.00

Vil du ha omvisning på bryggeriet bør du kontakte dem på forhånd. Salg av eget øl fra fat. Selger også ølglass.

schous

Foto: Kjempetorsken

 

Sundbytunet/Bryggerikjelleren

Gardermovegen 6, 2050 Jessheim

Bryggerikjelleren på Jessheim har åpent hver dag i hele sommer. Sommerens åpningstider er ikke helt fastsatt ennå, men regn med å finne åpen dør fra morgen/formiddag til 01.00. I Bryggerikjelleren får man kjøpt Sundbytunets øl fra fat og i Handleriet rundt hjørnet kan du kjøpe med deg bryggeriets faste brygg på flaske. Handleriet er åpent torsdag-lørdag til kl 17.00.

Bryggerikjelleren tar imot både uanmeldte besøk og forhåndsbestillinger, men ønsker man et opplegg med guide, prøvesmaking, historiefortelling og grupper over 10 personer bør man forhåndsbestille.

Attraksjoner i nærheten:

IMG_4433

Foto: Kjempetorsken

 

Wettre Bryggeri

L. P. Wettres Vei 20, 1392 Vettre

Bryggeriet har ikke noen produksjon før i 2014, og er følgelig ikke åpne for besøk denne sommeren.

 

 

ostfold

 

 

Borg Bryggerier (Hansa-Borg)

Per Gyntveien 2-4 1709 SarpsborgHar dessverre ikke mulighet for besøk i sommer.

 

Fredrikstad Mikrobryggeri AS

Øraveien, 1630 Fredrikstad

Bryggeriet er enda ikke i hus med operative lokaler.

Her kommer Fredrikstad Mikrobryggeri. Foto: Fredrikstad Mikrobryggeri

Her kommer Fredrikstad Mikrobryggeri.
Foto: Fredrikstad Mikrobryggeri

 

Halden Mikrobryggeri

Borgergata, 1767 Halden

Sliter med å ha nok øl, men har åpent hele sommeren. Faste dager er onsdag kl 16.00-24.00, fredag kl 16.00-01.00, lørdag kl 12.00-01.00 og søndag kl 12-24. Salg av egetbrygget øl fra fat i bryggeripuben.

Selve bryggeriet kan beskues inne i puben. Fin uteplass i bakgården.

Mandag,tirsdag og torsdag brygges det øl på Halden Mikrobryggeri. Da er dørene åpne så det er bare å komme på besøk. Det er også muligheter for mindre eller store grupper/foreninger å booke seg inn på dager det er stengt, for sin egen prøvesmaking. Det er mulig at det holdes åpent flere dager i sommer, så hold øynene åpne.

Halden Mikrobryggeri selger også glass med logo. T-skjorter,caps osv er under produsksjon så salget vil starte når dette kommer inn.

Halden er en festningsby. Så det blir vel den som er en av hovedeattraksjonene. Der er det også mange konserter i løpet av sommeren, inkludert Allsang på grensen.

haldenmikro

Foto: Kjempetorsken

 

Kofoedbryggeriet Hvaler

Bøbakke, 1680 Skjærhalden

Kofoedbryggeriet har både salgs- og skjenkebevilgning noe som betyr at du både kan få smaksprøver og kjøpe med deg Kofoedbryggeriets karakteristiske flasker med deg hjem. Bryggeriet har ingen fast åpningstid så det anbefales å ringe på forhånd: 917 51 414. Øl fra Kofoedbryggeriet kan også kjøpes på sjømatrestauranten Første Reis på Skjærhallen som ligger idyllisk til ved sjøen, en kilometer fra bryggeriet.

Ellers vil bryggeriet levere 0,33-liters flasker i juli (dersom alt går etter planen). Dette er ment for levering til restauranter. Helautomatisk korkmaskin er på båt og levering er lovet mot slutten av juni.

Tom Kofoed med sin Hvaler Pils

Tom Kofoed med sin Hvaler Pils
Foto: Kjempetorsken

 

 

hedmark

Atna øl

Glopveien, 2476 Atna

Atna øl holder åpent på vanlig dagtid (kl 08.00 – 16.00) med noen unntak. Det anbefales å gi beskjed på forhånd dersom du vil besøke bryggeriet. Kommer dere i gruppe må det forhåndsbestilles.

I bryggeriet finnes det smaksrom der man kan smake øl fra tank og flaske og det er også mulig å kjøpe med seg øl på flaske fra Atna øl.

Av andre ting som kan kjøpes med nevnes «noe trikotasje».

Turistattraksjoner i nærheten:

Foto: Atna øls Venner

Foto: Atna øls Venner

 

Det Lille Bryggeriet AS

Hovdmoen, 2450 Rena

Det Lille Bryggeriet på Rena har åpent i juni og august. De holder stengt i juli.

Åpningstid på hverdager er kl 09.00 til 15.00 Enkelte dager er bryggeriet ikke betjent. Det tas i mot besøk på forhåndsbestilling, og da tilbys det smaking fra fat og flaske i puben og man kan også kjøpe med seg flasker. Det lille bryggeriet har forøvrig en spesiell tjeneste der du kan få laget «ditt eget» øl med personlig etikett.

Attraksjoner i nærheten:

Foto: Det Lille Bryggeri

Foto: Det Lille Bryggeriet

 

oppland

Ruten Fjellstue og Espedalen Fjellbryggeri

Ruten fjellstue, 2658 Espedalen

Espedalen Fjellbryggeri har åpent fra 23. juni og til midten av september. Resepsjonen på Ruten Fjellstue har åpent fra kl 08.00-22.00. I denne tiden tar de i mot besøkende dersom de ikke har spesielle arrangementer. Det kan være lurt å kontakte dem dersom det er flere som kommer sammen og som f.eks ønsker bryggeribesøk. Normalt avholdes det ølsmaking og bryggeribesøk hver onsdag, men dette tas også på sparket dersom noen er interessert.
Øl kan bestilles i resepsjonen og drikkes i peisestua/salongen i åpningstiden. Det serveres både eget øl og ca 80 andre øl fra norske og andre bryggeri. Av eget øl er noe på flaske og noe på fat. Normalt 4-5 forskjellige øl.
Foreløpig har Ruten Fjellstue/Espedalen Fjellbryggeri kun serveringsbevilling, ikke salgsbevilling. Derav er det ikke mulig å kjøpe med seg flasker.
Ruten Fjellstue ligger i flott tur/rekreasjonsområde med flotte muligheter for fotturer, sykkel- og kajakk/kanoturer. Mulig å besøke «Helvete«. (Nord Europas største jettegryter det går an å gå ned i).
Ligger ca 1-2 timer fra 3-4 andre mikrobryggeri. (Lillehammer Bryggeri, Hubertus, Valdres og Heggen Gård).

Espedalen Foto: Ruten Fjellstue

Espedalen
Foto: Ruten Fjellstue

 

Hubertus Bryggeri

Lesja gjestgiveri, 2665 Lesja

Hos Hubertus Bryggeri blir det brygging hele sommeren så det går fint an å besøke bryggeriet. De har ingen faste åpningstider i bryggeributikken, men en kan ringe på 909 64 536.

Øl og glass kan fåes kjøpt på Joker Lesja i Lesja sentrum.

Det er ingen servering fra puben enda, men det kan hende at det starter i løpet av denne sommeren.

Attraksjoner i nærheten:

Hubertus Bryggeri/Lesja Gjestgiveri

Hubertus Bryggeri/Lesja Gjestgiveri

 

Lillehammer Bryggeri

Elvegata 19, 2609 Lillehammer

Bryggeriet har åpent hele sommeren, onsdag, torsdag, fredag og lørdag fra kl 19.00

Bryggeriet ligger i Lillehammer sentrum. De tar imot besøk, både anmeldt og uanmeldt og kan tilby smaking av øl fra fat i egen pub. Glass og T-skjorter kan kjøpes med.

 

Som turist kan du i tillegg oppleve:

 

 

buskerud

 

 Aass Bryggeri

Ole Steens gate 10, 3015 Drammen

På Aass Bryggeri går produksjonen året rundt og bryggeriet har åpent i hele sommer. Ønsker du å besøke norges eldste bryggeri oppfordres du til å avtale besøket på tel: 32 26 60 00. Gildehallen der Aass avholder sin ølskole er stengt i uke 30 og 31. På ølskolen inngår omvisning i bryggeriet med morsom og nyttig informasjon om produksjon, råvarer og øl, samt smaksprøver med ulike typer mat til. Om man ønsker kan ølskolen avsluttes med middag og god drikke. I Gildehallen serveres Aass Pilsner og Aass Bayer fra fat.

Aass Bryggeri har også et hentelager der alle er velkomne! Hentelagret er åpent torsdager mellom kl 13.00 og 16.00.

Drammen har ellers mye spennende å by på for besøkende i sommer. Byen har bl.a. Norges største torg med mange restauranter med uteservering. Perfekt for en matbit og god drikke i sommervarmen!

Andre attrksjoner i nærheten:

aassbryggeri

Foto: Aass Bryggeri

 

Haandbryggeriet

Skogliveien 4, 3047 Drammen

Hos Haandbryggeriet er det også full drift i hele sommer. Åpningstiden er fra kl 08.00 til 16.00 på hverdager. Besøk tas i mot etter avtale og da er det mulig å få omvisning på bryggeriet samt å smake øl fra fat og flaske. Det er ikke mulig å kjøpe med seg øl fra Haandbryggeriet, men det selges ølglass.

haandbryggeriet

Korvald Søndre Mikrobryggeri

Korvaldveien 134, 3050 Mjøndalen

Korvald Søndre er helt i igangkjøringsfasen, men mikrobryggeriet har allerede produsert endel gode øl-typer;

 • 1)  Korvald  Pale ALe
 • 2)  Korvald Porter
 • 3)  Korvald Lager
 • 4)  Korvald IPA er også produsert.  Denne er det tomt for, men den vil bli produsert på nytt i løpet av de kommende ukene.

Bryggeriet og restauranten åpner når de får  bestillinger.

Da mikrobryggeriet er i innkjøringsfasen ,må det avtales grupper på minimum 6 personer. Oppad er det god kapasitet.
Dersom større gruppe ( minimum 25), kan steinovnsbakt pizza lages på stedet i samarbeid med lokal pizzabaker.

Det serveres øl fra fat og kun en godkjenning fra Helsedirektoratet står i veienfor å selge flasker ut til sluttbruker og andre.

Bryggeriets øl-glass er under be stilling.

Turistattraksjoner i nærheten:

Portaasen , Herman WIldenveys barndomshjem er i gangavstand.

Se forøvrig hjemmesiden og facebooksiden til Korvald Søndre

Foto: Korvald Søndre
Foto: Korvald Søndre

 

vestfold

 

Grans Bryggeri

Hegnasletta 4, 3217 Sandefjord

Grans Bryggeri er i en prosess med betydelig ombygging og modernisering. Dette arbeidet pågår gjennom hele sommeren og ut høsten.
Det vil derfor være begrensede muligheter/kapasitet til å ta imot besøk i denne perioden.

Større grupper kan eventuelt komme på omvisning og prøvesmaking i løpet av sommeren om det bookes i rimelig tid og i den
grad det finnes ledig kapasitet.

Grans øl på fat og flaske finner man på utvalgte puber, serveringssteder og kulturarrangementer i Sandefjord og omegn.

Sandefjord (eller Sommerfjord, som byen liker å kalle seg) har 146 km kystlinje, er proppfull av strender, holmer og svaberg.
(Ideellt for å sitte med tærne i vannet og nyte en kald og lokalt produsert øl…)
For den historisk interesserte er Hvalfangstmuseet et «must». Sandefjord er også Gokstadskipets hjemby.

Foto: Peter Fiskerstrand

Foto: Peter Fiskerstrand

 

Holtens

Foldvik, 3294 Stavern

Holtens har ikke ølutsalg eller prøvesmaking. De er en nisjeprodusent av lyst håndbrygget øl (sterkøl), og distribusjonen skjer gjennom Vinmonopolet (i bestillingsutvalget fra 3.mai i år) og hotell/restaurantbransjen. I skrivende stund kan flaskene kjøpes på polet i Larvik, Stavern, Bodø, Stavanger (Verksgata) og Hamar. Ølet fåes også kjøpt lokalt  bl.a på Farris Bad, Wassilioff og Quality hotel Grand Farris.

Foto: http://www.holtens.no

Foto: http://www.holtens.no

 

Larvik Mikrobryggeri

Nedre Verksgård, Nedre Fritzøegate 2, 3264 Larvik

I juni, juli og august har koselige Larvik Mikrobryggeri følgende åpningstider:

 • Onsdag og torsdag: kl 17.00 – 23.00
 • Fredag: kl 16.00 – 02.30
 • Lørdag: kl 14.00 – 02.30

Bryggeriet har nå tre sorter egenprodusert øl på fat og fire sorter på flaske, og de håper i tillegg å kunne tilby muligheten for å kjøpe noen av bryggene på flasker fra eget utsalg i sommer.

Larvik Mikrobryggeri tar imot grupper og nevner at omvisning og smakskasse har blitt populært.  Dette må forhåndsbestilles. Mikrobryggeriet har også egen pub og smaksrom og dersom været tillater det tar de gjerne ølsmaking for grupper på uteserveringen.  Bryggerimesteren informerer om ølsortene.

Av nærliggende atraksjoner har bryggeriet Larvik Museum som nærmeste nabo.  Ellers ligger Larvik Mikrobryggeri på gamle Fritzøe Værk som er en turistattraksjon i seg selv.  Larvik Museum har guidede turer inne på området her.

larvikmikrobryggeri

 

 

austagder

 

Apotekergaarden

Skolegaten 3, 4876 Grimstad

Apotekergaarden har åpent hver dag fra kl 12.00 til 02.30. De tar gjerne imot besøk, men dersom du ønsker å ta bryggeriet i nærmere øyesyn bør dette avtales i forkant, da sommmeren er veldig travel. – Men vi bestreber god service uansett, opplyses det.

Til ølsmaking brukes stuene i 2 etg. samt området direkte ut ifra bryggeriet i 2 etg. Apotekergaardentilbyr smaksfat av knekte messingplater med 4 hull. De håper å ha eget øl på fat fra ca medio juli og har satt av 12 tappelinjer i baren til egenprodusert øl.
Idag selges ølet kun på 0,75 l. flasker og kun for servering i restauranten.

I juni og juli spilles sommershowet «Småtings-valg» i bakgården på Apotekergaarden. Det er komikerne Åsleik Engmark, Jon Niklas Rønning (fra Bye & Rønning), Hilde Louise Asbjørnsen (fra Asbjørnsen & Joh.) og Ole Morten Aagenæs som står bak forestillingen.

Av andre attraksjoner i nærheten kan nevnes Ibsenhuset, der Henrik ibsen var apotekerlærling og skrev Catilina.
Dyreparken, 35 km mot Kristiansand.

apotekergaarden

Foto: Kjempetorsken

 

Cafe Ibsen

Løkkestredet 7, 4876 Grimstad

Kåret til Norges koseligste café. Åpent hele sommeren. Serverer nå eget øl fra både fat og cask. Hadde to caskøl og ett øl fra fat sist vi var innom.  Ingen forhåndsreservasjon nødvendig. Stor plass inne og fin uteplass. Åpningstider: mandag til  lørdag kl 10.00 – 16.00, søndag kl 12.00 – 16.00

IMG_4840

Foto: Kjempetorsken

 

Evje Mikrobryggeri AS

Bygg 26, 4735 Evje

På Evje har de ikke åpent i juni og juli. De regner med å åpne bryggeriet i slutten av august, men i praksis har de tatt imot besøk fra kl 08.00 til 20.00. De er fleksible, så ta gjerne kontakt på epost eller pr telefon på forhånd.

Flaskeutsalg blir tilgjengelig fra august/september, og i løpet av våren 2014 vil de også ha mulighet for å servere smaksprøver på sitt eget øl.

Evje Mikrobryggeri kommer også til å satse på tjenester for hjemmebryggere, blant annet måleutstyr, elektronikk og laboratorieutstyr rettet mot hjemmebryggere. I tillegg vil de levere analysetjenester relatert til øl og gjær.

Se Visit Evje for ytterligere attraksjoner.Bryggeriet ligger ikke langt fra Kristiansand og Dyreparken ligger følgelig også i nærheten.

Foto: Evje Mikrobryggeri

Foto: Evje Mikrobryggeri

 

Nøgne Ø -Det Kompromissløse Bryggeri

Gamle Rygene Kraftstasjon Lunde, 4885 Grimstad

Norges største og mest kjente mikrobryggeri har åpningstid fra kl 09.00 til 16.00 på hverdager.

Bryggeriet har omvisninger hver mandag, onsdag og fredag kl 14.00. Det kreves forhåndspåmelding, og prisen er kr 250 per voksen.
Grupper på 12 pers eller flere kan bestille eget opplegg på egne tidspunkter, om ønskelig.
Nøgne Ø har ikke pub/smaksrom, men de serverer smaksprøver som en del av omvisningen. Ønsker du å kjøpe med deg flasker har bryggeriet salgsbevilling for øl på 4.75% eller lavere.

De selger også T-skjorter, glass og noen få andre artikler.

Andre attraksjoner?  Dette er sørlandet.  Hele landsdelen er jo en attraksjon, får vi til svar på det sprøsmålet.

nogneo

 

vestagder

 

Christanssands Bryggeri (Hansa-Borg)

Setesdalsv. 17, 4616 Kristiansand

Har dessverre ikke muligheter for å ta imot besøk i sommer.

Foto: Hansa Borg Bryggerier

Foto: Hansa Borg Bryggerier

 

Christianssands Brygghus

Tollbodgaten 9, 4611 Kristiansand

Christianssands Brygghus har åpent alle dager fra 15.00 og lørdag fra kl 12.00. Kjøkkenet er åpent til kl 22.00. Bryggeripuben tar imot både drop-in og forhåndsreservasjoner og tilbyr både selskapsrom og smaksrom. De har som regel 6-7 egenbryggede øltyper på fat.

Det er også mulig å kjøpe glass til kr 30 /stk.

Andre attraksjoner i nærheten:

Foto: Christianssand Brygghus

Foto: Christianssand Brygghus

 

Lindesnes Brygghus

Gahre Næringspark, 4521 Lindesnes

På Lindesnes Brygghus har de åpent i hele sommer. De er stort sett tilstede hver dag fra kl 08.00-16.00, men har faste åpningstider fredag kl 13.00-16.00 og lørdager kl 11.00-14.00. De tar imot både uanmeldte besøk og forhåndbestilling, men det vil være en fordel å forhåndsbestille for å være sikre at det er folk tilstede.

Lindesnes Brygghus har ikke tradisjonelt smaksrom eller pub, men de ordner gjerne lukkede selskap der det vil være anledning til å smake på forhåndskjøpte varer. Det er også mulig å kjøpe med seg flasker med øl fra bryggeriet samt T-skjorter, glass og flotte trekasser med plass til fire halvlitersflasker.

Av turistattraksjoner i nærheten kan nevnes:

Slik blir Lindesnes Brygghus' nye bygg i Gahre Næringspark

Slik blir Lindesnes Brygghus’ nye bygg i Gahre Næringspark

 

Provianten

Store Elvegate 45A, 4514 Mandal

Restauranten har åpent hele sommeren og tar gjerne imot besøk, både uanmeldt og ved forhåndsbestilling. Åpningstider er alle dager fra kl 10.00-24.00. Ølet kan nytes fra fat i restauranten eller i puben.

Provianten er en turistatraksjon i seg selv. Det «kulinariske verkstedet» hvor hender og håndverk er i fokus inneholder eget bryggeri, eget kaffebrenneri, eget bakeri, eget røykeri, eget pottemakeri – og ikke minst: eget destilleri. Velkommen hele sommeren.

 

provianten

 

rogaland

 

Berentsens Brygghus

Jernbaneveien 28, 4370 Egersund

Berentsens har stengt i Bryggerstuen og har heller ingen omvisning på bryggeriet i juni, juli og august selv om produksjonen går for fullt i sommer. Øl kan imidlertid kjøpes i utsalget deres eller i lokale butikker og på Vinmonopolet i Egersund. Bryggeribesøk må forhåndsbestilles, men vær oppmerksom på at det er fullbooket inntil et halvt år frem i tid. Under et bryggeribesøk får man et innblikk i bedriftens historie og aktuelle saker, i tillegg til flere prøvesmaker av bryggeriets øltyper, før selve omvisningen går ned i bryggeriet. Det tilbys også flere matkonsepter. Se www.berentsens.no for mer info. Bryggeriet selger T-skjorter, ølglass i flere varianter og shotglass.

Attrraksjoner i nærheten:

Harald Berentsen ønsker velkommen til Berentsens Brygghus

Harald Berentsen ønsker velkommen til Berentsens Brygghus

 

Lervig Aktiebryggeri

Vierveien 1, 4016 Stavanger

Lervig har åpent hele sommeren fra kl 08.00 til 16.00 mandag til fredag. De tar imot besøk etter forhåndsbestilling (omvisning/ smaking).
De har ikke skjenkebevilling, men ølutsalg der det er mulig å kjøpe hele kasser og selger også T-skjorter og glass.

lervigaktiebryggeri

 

 

Mo Laksegard

Mo Laksegard Sandsbygda, 4230 Sand

På Mo Laksegard har de helårsåpent! Åpningstider er etter besøk og behov og innenfor de kommunale tidsgrensene, altså til kl 02.00

I forbindelse med matservering ønskes det at det bestilles på forhånd, men om man bare ønsker å komme innom for å smake på øl er de svært så fleksible med hensyn til dette i puben. Foreløpig serveres alt øl fra fat, men på sikt satser de på å også tilby flaskesalg.

Av turistattraksjoner i nærheten kan nevnes:

Foto: Lise Bjelland

Foto: Lise Bjelland

 

hordaland

Hansa Borg Bryggerier

Kokstaddalen 3, 5257 Kokstad

Hansa Borg Bryggerier ligger i Kokstaddalen 3, ca 20 minutter med bil fra Bergen Sentrum eller 5 minutter fra Flesland Flyplass.
Ved bryggeriet i Bergen tas det i mot grupper fra 10 til 30 personer for omvisning hele året. Forespørsel må sendes i forkant for å få avtalt tidspunkt. Det legges til rette for omvisningene for barnehager, skoleklasser, studentorganisasjoner, lag og foreninger, etc. På omvisningene tas det en tur gjennom produksjonsavdelingen og man ser på hvordan bryggeriet framstiller produktene sine. Deretter blir det besøk i kantinen hvor det blir smaking av noen av produktene samt enkel bevertning. Det blir også holdt et lite foredrag om bedriften eller vist film om Hansa Bryggeri. Kontaktperson: Sverre Strømmen; Sverre.Strommen@hansaborg.no.
Det er ikke mulig å kjøpe med seg produkter.

hansabryggeri

Foto: Hansa Bryggeri

 

Voss Bryggeri

Kytesvegen 396, 5700 Voss

Voss Bryggeri har ikke faste åpningstider ettersom de ikke har skjenkebevilling enda. Men det kommer.

Det er imidlertid folk på bryggeriet i hele sommer og folk må gjerne komme innom. Men gi gjerne en lyd først, på mail eller facebook; jeanette@vossbryggeri.com.

Nede i Voss Sentrum er det en koselig ølkjeller med flott uteservering som selger øl fra Voss Bryggeri: «Tre Brør».

Av attraksjoner er det fantastiske turmuligheter i området rundt bryggeriet, og på Bømoen flyplass  5 min fra bryggeriet finner du  norges største fallskjermhoppfelt!

Ellers på Voss:

Sjekk ut Visit Voss for mer info.

Jeanette Lillås, Jon Gjerde, Dag Jørgensen og Ian Greene

Jeanette Lillås, Jon Gjerde, Dag Jørgensen og Ian Greene på Voss Bryggeri

 

Waldemars Mikrobryggeri/Kalfaret Brygghus

Kalfarveien 76, 5018 Bergen

Brygghuset har åpent i hele juni og fra 15.august. Har lukket i juli. Fast åpningstid er hver torsdag fra kl 16.00 til 24.00

Kalfaret har altså én dag i uken åpen for drop-in, ellers tar de imot alle selskaper på henvendelser på 10+ personer.
De tilbyr sammenkomster i egen pub, og har et eget smaksrom der det arrangeres ølsmakinger samt ølskoler. Det tilbys også en gastropubmeny med småretter, hovedretter, ekte italiensk pizza og barnemeny. Kjøkkenet er åpent til kl 22. Restauranten tilbyr i tillegg lunsj og middagsretter, á la carte, 1, 3 og 5 retter, og pubmeny. Øl benyttes i stor grad i matlagingen og det finnes et stort utvalg øl som kan anbefales til de ulike rettene på menyen.

Av eget øl har de 6 sorter Waldemars øl på tapp: Hveteøl, eksport, pils, brown ale, dark ale og IPA.

Turistattraksjoner i nærheten:

Foto: Hansa Borg Bryggerier

Foto: Hansa Borg Bryggerier

 

 

sognogfjordane

 

Balder Brygg/Cafe Herman

Riverdalen 5, 6863 Leikanger

Cafe Herman er på mange måter bryggeripuben til Balder Brygg og det er til Herman man må reise for å smake på ølet fra Balder. De serverer både mat og øl. For tiden har de 4 brygg fra Balder på fat. I løpet av august får Balder Brygg flasketappingsutstyr, men i sommer er det kun fatøl som serveres.
Cafe Herman holder åpent mandag og tirsdag (11.00-20.00), onsdag og torsdag (11.00-22.00), fredag (11.00-02.00) og lørdag (12.00-02.00). I hele juli har de også åpent på søndager. Cafeen har 40 sitteplasser i puben og 30 uteplasser på terrassen om sommeren.
Ønsker du å besøke selve bryggeriet bør du ta kontakt med Joar på forhånd: joar@balderbrygg.no eller tel: 909 74 292. Bryggeriet selger T-skjorter.

Attraksjoner i nærheten:

Café Herman Foto: Café Herman

Café Herman
Foto: Café Herman

Fossen Bryggeripub

Fabrikkveien, Kaia, 6963 Dale i Sunnfjord

Her er det åpent hele sommeren, alle dager:

 • Mandag-torsdag kl 12.00-23.00
 • Fredag-lørdag kl 12.00-02.30
 • Søndag kl 13.00-18.00

På Fossen tar de veldig gjerne i mot besøk uanmeldt og de tar også imot bestillinger. Ønsker du å smake øl kan du bestille «ølplanken» der det serveres egenbryggede øltyper og du får gjerne et foredrag dersom du ønsker det.

Det selges kun øl fra fat i Puben.

I tillegg selger de capser, T-skjorter og egenproduserte Fossen glass

I nærheten kan du oppleve nydelige fjellturer på oppmerkede stier, kunstnersenter, UWC og Jacob Sande-tunet. I tillegg finnes det mange fiskemuligheter.

Foto: Fossen Bryggeripub
Foto: Fossen Bryggeripub

Holo Gardstun

Holo Gardstun, 5743 Flåm

På Holo Gardstun har de sitt eget brygghus på tunet til å brygge øl på tradisjonelt vis. I tillegg bruker de en 50 liters Speidel Braumeister til de mer moderne øltypene. Holo Gardstun har åpent hele året, men kun dersom du forhåndsvarsler ditt besøk. Da kan du få servert Holo Gardstuns eget øl fra fat.

Attraksjoner i nærheten:

hologardstun

 

Kinn Bryggeri

Strandgata 28, 6900 Florø

Har åpent torsdag kl 13.00-16.00 og fredag kl 13.00 – 16.00. Ta gjerne kontakt på forhånd dersom du ønsker omvisning i bryggeriet.

Jørn Are Banne flasker Knutholmer Foto: Kinn Bryggeri

Jørn Are Banne flasker Knutholmer
Foto: Kinn Bryggeri

 

Ægir Bryggeri

Flåmsbrygga, 5742 Flåm

Ægir har åpent hver dag hele sommeren fra kl 12.00 med matservering kl. 16.00-22.00.

Presentasjon og ølsmaking må forhåndsbestilles. Puben selger smaksbrett med 5 sorter Ægir øl til individuelle. Ægirs øl fra fat og flaske er tilgjengelig. Øl med butikkstyrke, inntil 4.7% kan kjøpes med. I tillegg kan man kjøpe T-skjorter, caps,  glass og gavepakke.

Turistattraksjoner i nærheten:

Foto: Thor Brødreskift

Foto: Thor Brødreskift

 

sortrondelag

 

Austmann Bryggeri

Bynesveien 48, 7018 Trondheim

Er, som flere av bryggeriene på denne listen, helt i oppstartfasen. Ta gjerne kontakt med dem dersom du ønsker å ta bryggeriet i nærmere øyesyn, men ikke forvent servering av noe flytende da serveringslisensen nok er et stykke unna. Selve bryggeriet ble montert nå i juni og de har Norgespremiére på ølet sitt på Kongsberg ølfestival nå i helgen.

Muligens vil du kunne få tak i ølet deres på fat i dedikerte puber i Trondheim. Ettersom bryggeriet ikke er helt oppe og står ennå er de første batchene brygget hos Kinn der Austmanns bryggerimester Anders Cooper tidligere jobbet.

Fra venstre Anders Cooper, Thomas Sjue og Vinko Sindelar i Austmann Bryggeri

Fra venstre Anders Cooper, Thomas Sjue og Vinko Sindelar i Austmann Bryggeri
Foto: Tommys ølblogg

 

Lian Restaurant

Lianvegen 36, 7025 Trondheim

Lian Restaurant holder stengt i uke 28 og 29 men har ellers åpent hele sommeren.

Ønsker du å komme uanmeldt kan du komme onsdager fra kl 12.00 – 16.00. Da er Kårstua åpen. Søndager fra 12.00 – 18.00 er søndagsrestauranten åpen.

Utover dette må grupper bestille på forhånd. Øl fra Lian Restaurant er spesialbrygget til en 4 rettersmeny og kan nytes sammen med den.

Verdens nordligste trikk fører deg opp til Lian. Hoppbakken Granåsen er like ved. Ellers ligger Lian nære til den nydelige bymarka.

Lian i gamle dager

To Tårn Bryggeri

Osloveien 45, 7018 Trondheim

To Tårn er helt i startfasen og brygger sannsynligvis sin første store batch med øl nå i juni. De har imidlertid brygget flere småbatcher allerede, så øl skal det bli en råd med. Det tas foreløpig kun imot gjester på forhåndsbestilling. Når To Tårn kommer ordentlig igang vil de ha eget smakerom, pub, restaurant og selskapslokaler. Det vil bli eget ølutsalg i kjelleren og salg av ølglass med logo.

Ta gjerne kontakt med To Tårn for å høre hvor langt de er kommet.

Foto: Petter Steen Angell / Angelll foto AS / www.angellfoto.no

Foto: Petter Steen Angell / Angelll foto AS / www.angellfoto.no

 

Trondhjem Mikrobryggeri

Prinsens Gate 39, 7011 Trondheim

Trondhjem Mikrobryggeri ligger i sentrum av Trondheim og har åpent til følgende tider:

 • Mandag kl 17.00-00.00
 • Tirsdag-fredag kl 15.00-02.30
 • Lørdag 12.00-02.30
 • Søndag stengt

Puben er delt inn i «seksjoner»og båser, så man får litt følelsen av lukket selskap om ønskelig. Det tilbys også ølsmaking med foredrag på forhåndsbestilling. Det serveres øl rett fra tank.Det er ikke mulig å kjøpe med seg øl, men Trondhjem Mikrobryggeri selger T-skjorter og hettegensere.

Trondhjem Mikrobryggeri ligger rett ved torget, så det er gå avstand til Nidarosdomensykkelheisen på Bakklandet, Festningen, Munkholmen (til ferjeleien) og Stiftsgården.

 

Foto: Trondhjem Mikrobryggeri

Foto: Trondhjem Mikrobryggeri

 

 

nordtrondelag

Inderøy Gårdsbryggeri

Kvamshaugan 46, 7670 Inderøy

På Inderøy Gårdsbryggeri kan du komme på besøk i hele sommer. Besøkstiden er hver lørdag fra kl 13.00-16.00. Alternativt kan du ringe på forhånd for å avtale en tid. Kommer dere i grupper kan dere bestille ølsmaking. All øl serveres fra flaske og det er også mulig å kjøpe med seg flasker fra bryggeriet. I tillegg kan man kjøpe glass og gaveprodukter (flaske og glass, ekse m/3 flasker).

Av turistattraksjoner i nærheten anbefales Den Gyldne Omvei.

inderoygardsbryggeri

Klostergården Håndbryggeri

Klostergården, 7633 Frosta

er en del av familiebedriften Klostergården, som omfatter restaurant, overnatting, gårdsbutikk, bryggeri, gårdsmatproduksjon, staudeutsalg, selskaps/kurs/møtelokaler, brenneri m.m.

Klostergården har åpent hver dag fra påske til jul, og helgeåpent fra februar til påske. Åpningstiden er kl 11.00-18.00. Ølet serveres fra både fat og flaske i Klostergårdens restaurant og det finnes også overnattingsmuligheter (må bestilles på forhånd).

Fra den velassorterte gårdsbutikken kan du kjøpe Klostergårdens øl på flaske, glass fra bryggeriet og mange andre produkter fra Klostergården.

Ruiner av et gammelt cistercienserkloster ligger like ved, og et nytt kloster ligger et par km lenger sør på øya (har fått priser for arkitektur). Les mer om området her.

klostergardenhaandbryggeri

 

 

nordland

 

Arresten Brygghus

Prinsens gate 6, 8480 Andenes

Arresten har åpent hele sommeren til følgende tider:

Mandag – torsdag: kl 10.00 – 24.00
Fredag – lørdag: kl 10.00 – 02.00
Søndag: kl 12.00 – 22.00

De tar gjerne imot uanmeldte besøk, men lokalene er små og intime. så på kvelden kan det lønne seg å forhåndsbestille bord.

Arresten er en bryggeripub, og ifølge «reklamen» ønsker de å fengsle deg av våre smaker. I puben har de sitt eget øl på fat og i tillegg 40 forskjellige øl på flaske. Enn så lenge kan man ikke kjøpe med seg øl fra bryggeripuben, men det jobbes med en løsning slik at dette kan tilbys fra neste år. En T-skjorte eller to kan du derimot kjøpe med deg.

Av turistattraksjoner i nærheten kan nevnes:

Hvalsafari
Seasafari
Museum
Midnattsol
Alveland – (såpeprodusent)
Nordtun gård – ysteri

Arresten

 

 

Hemnes Mikrobryggeri

Idrettsvegen 41, 8640 Hemnesberget

Hemnes Mikrobryggeri er preget av at det er en enmannsbedrift. Bryggeriet drives mer eller mindre på fritidsbasis, så det offisielle
budskapet utad er at de ikke er åpent for besøk, men at det kan finnes muligheter for spesielt interesserte hvis de tar kontakt.

Bryggeriet er såpass nystartet at salgsbevilgning ennå ikke er på plass. Ølet kan imidlertid kjøpes på Prix-butikkene på Hemnes og Bjerka  samt REMA1000 Ranenget og Mo i Rana og i Lokalmatbutikken i Brønnøysund. Av skjenkesteder/restauranter finnes ølet fra Hemnes Mikrobryggeri på Scandinavie Mat og Vinhus (Sandnessjøen), Hemnes Mat og Vinhus (Hemnesberget), No3 (Mo i Rana) og Saga Pub (Mo i Rana).

Selve bryggeriet ligger i kjeller på bryggerens bolig så det er litt begrenset med plass.

Bryggeriet ligger på Hemnesberget som i seg selv er en idyllisk plass. Enkelte omtaler stedet som en liten sørlandsperle i nord. Båttradisjonene står veldig sterkt her, både med hensyn på bygging og båtliv. Det er også en veldig oppegående Jazz- og Bluesfestival
som trekker mange kjente artister. Hemnes Mikrobryggeri skal brygge et eget jubileumsøl til festivalen i år, siden Hemnes Jazzforum
fyller 20 år. Jazzfestivalen går av stabelen i begynnelsen av august hvert år. I tillegg skal bryggeriet brygge spesialøl til  Klemetspelet, som blir en stor kulturell begivenhet lenger inn i Hemnes kommune. Dette er basert på fjellfinnen Klemet Person sitt liv under de mektige Okstindene, som forøvrig er de høyeste fjellene i Nord-Norge. Det bygges for tiden ei spektakulær turisthytte i tilknytning til
massivet oppkalt etter franskmannen Charles Rabot, som foretok mange førstebestigninger i her. Som forresten den tidligere nevnte Klemet Person også var involvert i.

Når man ser litt lenger enn Hemnes kommune, har man jo Helgelandskysten med all sin skjønnhet en times kjøring unna. Det samme gjelder Svartisen, og grottesystemene Grønligrotta og Sætergrotta i Rana kommune. Saltfjellet ligger også der med polarsirkelen for de som har interesse å for denne spesielle lengdegraden, men Saltfjellet er mye mer enn polarsirkelen, da.

Foto: Lars Kåre Andreassen

Hemnesberget. Foto: Lars Kåre Andreassen

Lofotpils AS

Vorsetøy, 8300 Svolvær

Bryggeriet er fortsatt ikke kommet i produksjon og etter planen skjer det ikke før etter årsskiftet 2013/14.

 

Tinja Fjellgård

Kong Olavs vei, 8517 Narvik

Tinja Fjellgård har åpent hele året for forhåndsbestilling. Er det ledig kapasitet, så tar de også imot drop-in i visse tilfeller.

Det tilbys ølsmaking med snacks, øl og mat i kombinasjon fra 3-7 retter. Ølet faller også inn i flere drikkepakker som anbefales til menyene. Alt øl serveres fra fat

På gården selges det et lite utvalg av håndverksprodukter

Tinja Fjellgård ligger midt i mellom Narvik og riksgrensen. Ca 20 min begge veier. Det finnes en del krigshistorie i området, og de har også Ofotbanen og Polar zoo i nærheten. Samt Narvikfjellet og Narvik by. Se destinasjon Narvik for mere informasjon.

Tinja Fjellgård tilbyr også overnatting, konferansemuligheter og gourmetrestaurant. Det finnes også muligheter for en del guidede uteaktiviteter.

tinjafjellgard

 

 

 

troms

 

 Ølhallen

Storgata 4, 9291 Tromsø

Merk: Da Mack Bryggeri har flyttet fabrikken/produksjonen 7 mil utfor Tromsø er det Ølhallen (altså Bryggeripuben til Mack som er verdt å besøke. Her arrangeres det omvisninger, og tilbys salg og skjenking av drikkevarer. På Mack Bryggeri er de ikke klare for omvisninger riktig enda.

Ølhallen har åpent hele sommeren med følgende åpningstider:

 • Mandag til fredag: kl 10.00 – 18.00
 • Lørdag: kl 09.00 – 18.00

Her kan man komme uanmeldt og få hele Macks tilgjengelige sortiment fra både fat og flaske, og man kan også kjøpe med seg flasker. Vegg i vegg med Ølhallen finner du nemlig Kjeller 5 – Macks ølbutikk. Her selges Mack øl og et utvalg importøl, T-skjorter, glass, pins, buff m.m.

Turistattraksjoner i nærheten:

Polaria

Polarmuseet

Kunstmuseet

Biblioteket

Domkirken

Dessuten er det kun 5 minutter med buss til Ishavskatedralen og Fjellheisen.

 

Et gammelt bilde av Ølhallen. Foto: Ølhallen AS

Et gammelt bilde av Ølhallen.
Foto: Ølhallen AS

 

Og til slutt en liste med de bryggeriene som ikke svarte på vår henvendelse eller som vi ikke fikk kontakt med:

BryggeBryggeriet, Klubbvegen 15 9118 Brensholmen
Bådin, Haakon VII gate 126 8008 Bodø
Cafe Ni Muser, Bispegata 9, 7012 Trondheim
Cold Boy Brewery, Volleneveien 15 1831 Askim
Ekspedisjoen sjenkestove, 5781, Lofthus
Elgen Mikrobryggeri, Hemsedal sentrum, 3560 Hemsedal
Finse 1223 Mikrobryggeri, Finsehytta DNT 5719
Fjellbryggeriet, Rønjomsgrendi 6, 3844 Åmotsdal
Gjerberg bryggeri, 1890 Rakkestad
Granås Gård (Skaarraadalen Såinnhuslag), Hegra, 7520 Hegra
Hanne på Høyden, Fosswinckels gate 18 5007 Bergen
Høvleriet, Smedasundet 66 5528 Haugesund
Ivan Lorentzen Fiskeforretning AS, Klubbvegen 15 9118 Brensholmen
Markens Grøde, 8093 Bodø
Nydalen Bryggeri og Spiseri, Nydalsveien 30A 0484 Oslo
Qdulla, Østvik, 7760 Snåsa
Røros Bryggeri og Mineralvannsfabrikk, Kjerkgata 34, 7374 Røros
Spisekroken, Klostergaten 8, 5005 Bergen
Svalbard Bryggeri, Sjøområdet, 9170 Longyearbyen
Trollbryggeriet, Lied liabygda, 6212 Liabygda
Union Bryggeri AS, Papirkaia 14, 3732 Skien
Valdres Gardsbryggeri, Volbu, 2940 Heggenes
Ølve på Egge Bryggeri, Vestre Elnan, Sør-beitstad, 7724 Steinkjer

Ta gjerne kontakt, så fører vi dere opp i artikkelen!

Hvor mange bryggeribesøk klarer du i sommer? Bli med i en uhøytidelig konkurranse i kommentarfeltet!

Vis 3 kommentarer

 1. Fin og detaljert artikkel! 🙂

 2. Veldig bra, men jeg savner E.C. DAHLS Bryggeri i Trondheim. Jan L.

 3. Fantastisk lesning! Ølportalen rocker!

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.