Gahr Smith-Gahrsen blir bryggmester
En av landets mest profilerte hjemmebryggere, Gahr Smith-Gahrsen annonsert i dag på hjemmebryggerforumet Norbrygg at han starter som bryggmester på nystartede Syv Fjell Bryggeri. Bryggeriet er foreløbig i planleggingsstadiet, og har som mål å være i full gang før jul.
Gahr Smith-Gahrsen er kjent fra sine mange år i Norske Hjemmebryggerforening, samt en halvdel av kontraktsbryggeriet ABC Brewing. Han har tidligere vunnet NM i Hjemmebrygging, noe som resulterte i ølet Andhrímnir Barley Wine. Ølportalens redaksjon gratulerer Smith-Gahrsen, og ser frem til Bergens første produksjonsbryggeri i nyere tid.
Vis 3 kommentarer
Skjul kommentarer
Stian Krog
Teknisk sett er det vel Baran Bryggeri som er Bergens første produksjonsbryggeri i nyere tid – selv om de foreløpig kun produserer øl til sin egen pub. Men dette blir nok et bra prosjekt, gleder meg til at ting kommer på plass for Gahr & Co. 🙂
Jørn Idar Almås Kvig Svar til Stian Krog
Uttrykket er kopiert fra Gahrs egen post.
Men om man snakker teknisk, så er Baran Bryggeri en bryggeripub, mens Syv Fjell kommer til å være et rent produksjonsbryggeri. Men vi er enige om at det blir godt å få dem igang 🙂
Stian Krog
Da er det Gahr som har blingset – Baran (som jeg har skrevet om for Ølgjerd tidligere) er ingen bryggeripub – bryggeriet ligger ute i Fana og puben midt i byen. Dessuten har de lisens til å selge på linje med andre bryggerier. Misforståelsen kommer av at de *foreløpig* bare brygger til salg i egen pub. Men dette er jo kanskje litt flisespikkeri, så jeg skal gi meg nå… 😛
Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.