Norøl -frem fra glemselen?

Norøl -frem fra glemselen?

Mens jeg sitter her og leser seneste utgave av Norøls tidsskrift Ølgjerd slår det meg at det neppe finnes en mer vidtfavnende, uavhengig og aktuell organisasjon i dagens øl-Norge. Norøl ble stiftet allerede i 1993 som en naturlig fortsettelse av Pilsens Venner som var en aksjonsorganisasjon mot utvanning av pilsen. Foreningen er i dag en slags paraplyorganisasjon for norske ølklubber via Norske Øl Lauget som teller 28 assosierte ølklubber og mellom 40.000 og 50.000 medlemmer. I Norøl er det rundt 990 medlemmer nå i 2013.

olgjaerI

Allikevel lever Norøl litt i skyggen for dem som er opptatt av øl. Ankepunktene mot Norøl har vært at de har virket litt sidrumpa og trauste nå som håndverksølet for alvor har inntatt pubene. Det er nok en ikke helt uberettiget anklage, men nevnte utgave av Ølgjerd gir anklagen et sterkt tilsvar. De 20 sidene er nemlig spekket med spennende lesestoff for ølinteresserte. Først en firesiders rapport om tilstanden til 11 bryggeripuber i Berlin.

oelgjaerdIII

 

Så en apetittvekkende artikkel om biff og øl og deretter en situasjonsrapport fra NM i hjemmebrygging. En fin artikkel om usmaker i øl og hvordan en øldommer vurderer øl, stiltyper, smaker og usmaker. Den suksessfulle Haand Internasjonale ølfestival blir også omtalt og man får en oppskrift på hvordan man kan bestille øl fra Systembolagets spesialutvalg. Lagring av øl er et spennende tema og en firesiders artikkel om temaet gir deg noen gode tips om lagring.

oelgjaerdII

 

Med andre ord en lesverdig og variert utgave med interessante artikler som burde ha en enda større leserkrets. Det antydes at neste utgave blir en spesialutgave i samarbeid med Norbrygg, og at den utgaven vil inneholde ekstra mye stoff om hjemmebrygging.

Vi slår et slag for Norøl og anbefaler et medlemskap for alle som er interessert i øl. Medlemskapet koster kr 300,- pr år og du kan melde deg inn her.

Du finner også Norøl på Facebook.

 

Skriv en kommentar