Rapport fra Kongsberg Ølfestival

Rapport fra Kongsberg Ølfestival

Amundsen Bryggeri sin stand under Kongsberg Ølfestival

Det var for andre år på rad duket for ølfestival på Opsahlgården i Kongsberg, og også i år kan man kalle det en suksess til tross for dårlig vær.

IMG_6384

Alle sitter tørt og godt under seilduk

Det blir flere og flere ølfestivaler over hele landet, og det er ingen tvil om at interessen er større enn noen sinne. Og i fjor var det for første gang klart for Kongsbergs egne ølfestival, i regi av en av Norges beste ølsteder. Og det er ikke mange som er klar over at Christians Kjeller faktisk er en av de beste stedene i Norge å besøke om man er ølentusiast. Restaurantsjef Micke Rydell har erfaring fra ølscenen i Sverige, og har vært med de siste to årene vært med å bygge opp en ølkjeller det virkelig står respekt av. Dette har videre matrialisert seg til Kongsberg Ølfestival.

Ølportalens utsendte besøkte festivalen på lørdag, og det var rapporter om at besøket på fredag var godt. Dette til tross for været, som var heller pjuskete med spredte regnbyger. Dette hadde arrangøren tatt høyde for, og hele bakgården var dekket med duk slik at man kunne sitte tørt og godt ved bordene. I tillegg til dette var det masterclasses og smakinger i selve kjelleren, der man kunne finne selekterte flasker fra diverse produsenter.

Årets festival var en del større en fjorårets, og hele 9 bryggerier og importører var tilstede:

  • Amundsen Bryggeri og Spiseri
  • Schouskjelleren Mikrobryggeri
  • Kinn Bryggeri
  • Beer Enthusiast
  • Austmann Bryggeri
  • Cask Norway
  • Nøgne Ø
  • Haandbrygeriet
  • Brewery International
IMG_6380

Anders Færden Cooper og Vinko Lien Sindelar fra Austmann Bryggeri

Micke har i samarbeid med Schouskjelleren fått utviklet «Kongsberg Pale Ale» som var meget leskende, brygget med gode mengder citra og cascade ble det opplyst. Ølet sies å være basert på en gammel oppskrift fra Kongsberg Aktiebryggeri, men ølet har nok hentet mer inspirasjon på navnet enn selve oppskriften. Når det er sagt så er det morsomt og spennende at et utested tar seg den tiden å få laget noe eget, og være med på å drive ølkunnskapen og entusiasmen i området. Slikt står det respekt av.

Austmann bryggeri var også tilstede for første gang, med noen av sine protobrygg som de har brygget hos Kinn Bryggeri. De var fornøyde med bryggene, men som de påpekte var det protobrygg som de gledet seg til å finpusse oppskriftene før bryggestart i det nye bryggeriet. Det vil etter planen være iløpet av denne uken.

Kongsberg Ølfestival er en festival som har kommet for å bli, det er det ingen tvil om. Til tross for dårlig vær var det mange fremmøtte, og flere hadde reist fra blant annet Oslo for å smake noen av beste bryggene tilgjengelige i Norge. En kommenterte at det var godt å se et utvalg av kvalitetsøl som var bedre og annerledes enn mange andre festivaler. Dette tyder på at fremtiden for Christians Kjeller og Kongsberg som ølsted er lysende, og vi i redaksjonen håper at entusiasmen og ølmisjoneringen fortsetter i uminsket styrke.

Skriv en kommentar