Utvidet produksjonskapasitet hos Ægir

Utvidet produksjonskapasitet hos Ægir

Foto: Per Øyvind Arnesen

Ægir har nylig utvidet sin produksjonskapasitet. Det har kommet til 3 nye gjæringstanker. Hver på  7 000 liter, 1 lagrings og tappetank på 10 500 liter og 1 gjæroppbevaringstank på 700 liter. Gjæroppbevaringstanken vil sammen med propagerinsanlegget, som ble kjøpt i fjor, gjøre dyrking og oppbevaring av gjær enklere og mer effektiv enn før.
Totalt  har de nå 9 gjæringstanker (alle på 7 000 l), 2 lagringstanker på  7 000 l og 1 kombinert lagrings og tappetank på 10 500 liter.

Utvidelsen kommer godt med for produksjonen er for tiden så stor at det eksisterende kapasiteter er presset. Bryggeriet er godt i gang med juleølet, som kommer i en pol variant og to butikkvarianter. Total produksjon av juleøl er over 80 000 liter. I tillegg produseres resten av sortimentet jevnt og trutt.

Evan Lewis mener at selv om lokalene har plass til fremtidige ekspansjoner så har de nå god kapasitet til å takle både 2013 og 2014, før han tar seg litt i det og legger til «…men slike dumme ting har Eg sagt før – og heldigvis tatt feil»

Gjæringstanker

Gjæringstanker
(Foto: Ægir)

Lagringstank

Lagringstank
(Foto: Ægir)

Oppevaringstank for gjær

Oppbevaringstank for gjær
(Foto: Ægir)

Vis 9 kommentarer

 1. si meg… leser dere ikke korrektur før dere poster nye innlegg? Denne artikkelen drukner i skrivefeil..

 2. Det er ikke alltid vi har tid til slikt, så om du har tid til det kom gjerne med de konkrete skrivefeilene du leser.

 3. Jeg regner med at den nye lagringstanken er på 10 500L og ikke 105 000L, så stor ser den iallefall ikke ut! 🙂

  1. Etter det vi har fått oppgitt er den på 105 hektoliter.
   Det var imidlertid en feil når det gjelder gjæringstankene. Disse er på 70 hl og vi hadde utelatt en null.
   Beklager dette.

   1. 105 hektoliter = 10 500 liter, ikke 105 000 liter 🙂

    1. Og så er gjæringstankene på 70 hektoliter = 7000L og ikke 70 000L 🙂

 4. At ein og annen skrivefeil kan glippe gjennom korrektur er ein ting, det er lett å sjå seg litt blind på eigne skriveri (det er faktisk bedre å lese korrektur for kvarandre). Men IKKJE tid til korrektur?!? Skal ein på noken som helst måte framstå som seriøs og profesjonell, så er det i eitkvart offentlig medium noke ein TAR seg tid. Noke anna blir berre latterlig. Ser for meg VG, Dagbladet ol. plutselig ikkje skulle ta seg tid til korrektur lenger for å spare tid og pengar. Det er ikkje berre å skyte seg sjølv i foten, det er å sakte skjere av heile foten….

  1. Vi er smigret over sammenligningen med Norges største aviser og ord som «profesjonell», men må samtidig minne om at vi har dette som hobby i tillegg til jobb, familie og andre forpliktelser.

   På den annen side er det ikke tvil om at det skulle vært gjort korrekturlesingen på denne artikkelen.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.