Vår nye redaktør: Tommy Holen Helland

Når Tom Young nå forlater Ølportalen for å begynne i sin drømmejobb hos Nøgne Ø er det Tommy Holen Helland som overtar redaktøransvaret. Vi vil her prøve å gjøre leserne litt mer kjent med Tommy.

Vår nye redaktør: Tommy Holen Helland
Hvem er egentlig Tommy Holen Helland?

Jeg er godt gift med min vakre kone, Anne, og har fått 2 gutter som nå er henholdsvis 2,5 og 5 år. Jobber og bor i Trondheim kommune, og trives med det.

Hvordan oppstod din interesse for øl?

Min interesse for øl startet med at jeg hadde en kamerat som snakket så varmt om en pub på Hamar, «Siste indre», som hadde et godt utvalg av øl. Jeg ble nysgjerrig på hva annet enn pils man kunne få, og jeg startet opp et lite øllaug med noen venner da jeg studerte i Bergen. Vi hadde månedlige møter der vi gikk igjennom 6 øl. Etter ett års tid var det derimot ikke mer øl å hente på Vinmonopolet så gruppen døde litt hen. Når så vinmonopolet endelig fikk øyene opp før øl, var gruppen spredd over alle landets kanter, og jeg måtte begynne for meg selv. Det var da Tommys Ølblogg ble født, og jeg ble virkelig bitt av ølbasillen.

Kommer din egen blogg, Tommys Ølblogg, til å leve videre samtidig som du bruker tid på Ølportalen?

Jeg regner med at Tommys Ølblogg ikke kommer til å ha altfor mange innlegg det neste halve året heller. Ølportalen kommer til å ta tid, samt at jeg har ett par andre ølprosjekt på gang som òg krever av min fritid. Jeg håper imidlertid at jeg kan få litt tid til å oppdatere bloggen innimellom.

Har du øltyper og bryggerier du foretrekker fremfor andre når du selv skal ha noe godt i glasset?

Jeg har en forkjærlighet til tunge, mørke øl der Natt imperial porter fra Ægir er en av favorittene, men nå som sommersolen varmer tar jeg meg gjerne noen duggfriske og humlebaserte øl som Dag fra samme bryggeri, eller hvilket som helst annet «alkoholsvakt» øl som frisker opp munnen. Ellers er jeg veldig glad til å prøve ut forskjellige øltyper til mat, noe jeg skal prøve å ha mer fokus på som redaktør for Ølportalen.

Har du andre fritidsinteresser enn øl?

For tiden er det øl som er fritidsinteressen min. Øl tar opp mye av min fritid, og jeg har måttet prioritere vekk andre ting. For å si det selv, er jeg en ganske så habil 1.tenor, og har sunget i nesten uavbrutt kor siden jeg var 6 år. Korsang har vært en stor del av mitt liv, men nå vil jeg legge det litt på hylla for å satse alt på øl. Det blir mye jobbing med Ølportalen, og 1.-3. august skal jeg arrangere Trondheims første store Bryggerifestival. Dere kan lese mer her og følg oss gjerne på Facebook

Blir det å overta redaktøransvaret etter Tom Young som å hoppe etter Wirkola?

Jeg har tenkt den samme tanken selv, men det har kommet gode hoppere etter Wirkola òg. Jeg gleder meg til å ta fatt i arbeidet med Ølportalen, og ønsker å drive nettstedet slik som det har vært. Jeg mener at Ølportalen skal være det naturlige stedet for å hente informasjon fra bryggeriene, få nyheter og meldinger om alt som skjer i øl-Norge, og da er det viktig at vi har ett jevnt tilskudd av artikler. Vi har en fantastisk kunnskapsrik gjeng med oss, så jeg tror og håper vi klarer oss bra! Jeg vil ønske Tom lykke til i drømmejobben hos Nøgne Ø og gleder meg til å følge utviklingen der.

Vil det bli synlige endringer for leserne nå når du har overtatt ansvaret?

Det første synlige er at det står Tommy Holen Helland som redaktør, men fra spøk til alvor.  Som jeg sier litt lengre opp så vil jeg først og fremst ha fokus på å få jevnlige artikler ut på nettstedet. Jeg vil òg prøve å ha et mer fokus på øl i, og til, mat da dette er noe jeg brenner for. Jeg vil fortsette den gode trenden med å trekke frem hjemmebryggere, bryggerier og bloggere/skribenter, samt fortsette med min personlige favoritt – ukens øl. Jeg vil å jobbe for å få til en øl-kalender der alt av ølfestivaler, kurs og små arrangement skal være.

Jeg er òg åpen for tips og råd om hvordan leserne vil ha Ølportalen. Det er tross alt de vi er til for!

Det skjer en del på bryggerifronten i Trøndelag for tiden? Kommer dette til å dekket i Ølportalen?

Vi har som målsetning å dekke alt som skjer i øl-Norge, og da er det mer enn naturlig å dekke det som skjer i Trondheim, og Trøndelag generelt. I Trøndelag har vi fått to nye bryggeri som det kommer artikler om i løpet av den neste måneden.  Ølportalen er heldige som har skribenter over hele midt- og sør-Norge, så da er mulighetene store for at vi får med oss alt. Vi er òg avhengig av at vi får tilsendt tips fra våre lesere på tips (a) olportalen.no, for det er ikke alt vi kommer over.

Jeg takker for samtalen og vil sammen med Tommy og de andre i redaksjonen krumme nakken for å holde Ølportalen på det nivået den nå er og utvikle den videre.

Skriv en kommentar