Bryggeri installert hos Grünerløkka Brygghus

Etter mange års planlegging ble Grünerløkka Brygghus sitt nye bryggverk montert denne uken, med den kyndige veiledningen av Mike Murphy. Bryggeriet er planlagt ferdigmontert til 1. august, og det er allerede mange planer på tapetet.

Bryggeri installert hos Grünerløkka Brygghus

Etter mange års planlegging ble Grünerløkka Brygghus sitt nye bryggverk montert denne uken, med den kyndige veiledningen av Mike Murphy. Bryggeriet er planlagt ferdigmontert til 1. august, og det er allerede mange planer på tapetet.

Mike Murphy Grünerløkka Brygghus

Ølportalen kunne i mars rapportere at Grünerløkka Brygghus kjøpte det gamle testbryggeriet til Aktiebryggeriet Lervig, og brewmaster ved Lervig, Mike Murphy, har denne uken vært i Oslo for montering av bryggeriet. Bryggeriet er plassert i de tidligere lokalene til Villa Paradiso, som iløpet av september vil flytte sine lager. Grünerløkka Brygghus vil da få mer plass, og planlegger ombygging av kjølerom til produksjon av lagerøl. Det planlegges også en tappelinje i disse lokalene, og frem til da vil ølene kun være å få på fat.

Bryggverket er 10 HL, og målsettingen er en årlig produksjon på rundt 80000 liter. Grünerløkka Brygghus har

Bryggverk Grünerløkka Brygghus

allerede flere øl som er laget spesielt til dem, fra bryggerier som Nøgne Ø og Kinn Bryggeri. Disse ølene vil etter planen bli brygget av dem selv, i tillegg til enda flere spesialbrygg. Det er snakk om utvikling av Løkka serien, lage nye session øl og ha et fokus med ølstiler som passer bra med maten de serverer. Bryggmester Andreas Heggermann Riis har tidligere erfaring fra Oslo Mikrobryggeri og Haandbryggeriet, og vil sammen med blant annet eier Kjetil Johansen stå for produktutviklingen. For besøkende av brygghuset kjenner allerede til noen av “hans” øl, som Kjell Pop Single Hop og Double Hop.

Grünerløkka Brygghus

Det er planer om å bruke bryggeriet til omvisninger, smakinger og foredrag, i tillegg til selve bryggingen. Etter planen vil første brygging være 1. august, og de første ølene vil ha premiere under Grünerløkka Mat- og Mikrobryggfestival i slutten av måneden. Ølene vil distribueres av Villa Paradiso, og vil være å finne på alle stedene som Grünerløkka Brygghus har et samarbeid med i dag.

Skriv en kommentar