There’s an App for That: Gode ølsteder i Danmark

There’s an App for That: Gode ølsteder i Danmark

Det er ferietid og ikke så rent få nordmenn legger ferien til Danmark, et land der en kan få inntrykk av at det er godt øl å hente på hvert gatehjørne. Selv om det er en del lettere å finne kvalitetsøl hos våre naboer i sør, er det ikke så rett frem som enkelte ser ut til å tro. De fleste utesteder har standardutvalg fra et av de store bryggeriene, og en ikke ubetydelig del av de som har kvalitetsvarer på menyen har liten eller ingen kunnskap om varene. På spisesteder bør en ikke bli overrasket om en del av det som står på menyen ikke finnes på lageret. Dermed kan en fort ende opp med å gå fra pub til pub, eller restaurant til restaurant, i jakten på god drikke. Noe som neppe passer hverken deg eller familien, men ikke fortvil, det finnes et hjelpemiddel som gjør jakten på godt øl i Danmark mye enklere.

Godt-Øl-A

Danske ØlEntusiaster kan for enkelhets skyld sammenlignes med norske Venner Av Nøgne Ø. De har som hovedmål å fremheve utbredelse og kjennskap til godt øl. I denne sammenheng deler de årlig ut «Det Danske Ølmærket» til steder som de mener er verdt et besøk for godt øl. Disse har de, sammen med en del andre steder med anstendig utvalg, lagt inn i appen «Godt Øl». Appen er i tillegg koblet opp mot telefonens kartfunksjon, slik at en ikke bare får oversikt over stedene, men også kan bruke appen for å finne veien. Appen er intuetiv å bruke og inneholder i tillegg til det nevnte kartet, informasjon om hvert enkelt serveringssted, link til hjemmesider og telefonnummer.

På minussiden må det nevnes at det ikke har vært gjort oppdateringer siden 2011.

Godt-Øl-B

Utvikler: Ideapps
Tilgjengelig for: iPhone / Android
Pris: 7,-

 

Vis 3 kommentarer

 1. Mulig at dette er allmenn viten, men for de som ikke allerede vet om det…..

  Man kan enkelt gjøre veldig god research på forhånd ved å benytte seg av http://www.Ale.dk sine sider hvor man kan finne de beste barene eller bottleshops’ene i hver et område i Danmark.

  http://www.ale.dk/index.php?id=95
  Velg byen du skal til og videre «innkjøpsteder» eller «værtshuse» så får du opp en hel liste med alternativer i området.

  Hvis ikke kan man alltids spe på med gratisappen til Ratebeer for å finne nærliggende barer/bottleshops

  1. Vi anbefaler alltid litt planlegging i forkant av reisen, men kombinasjonen av (gode) kart og ølsteder er i våre øyne en mangelvare.

 2. Det er en veldig kjekk app, men som det skrives her, det er lenge siden den ble oppdatert. Bl.a. oppmuntres man til å sende inn bilder fra steder der det mangler bilder. Det har jeg gjort, fra Greens i Skagen til steder i Hjørring, Aalborg og Aarhus. Men, ingen respons eller endringer desverre. Men, de deler fortsatt ut diplom til de beste stedene, Skagen Bryghus i Skagen og Det bette ølhus i Ålbæk ligger mitt hjerte nærmest.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.