17 juli er «Ölets Dag» i Sverige

17 juli er «Ölets Dag» i Sverige

For andre året på rad er det duket for Ölets Dag i Sverige, i dag 17. juli. Fjorårets suksess var som i år organisert av den Svenske Bryggeriforeningen, og flere tusen benyttet da tilbudet om å lære mer om bryggeprosessen ved å besøke et bryggeri.

Interessen for håndverksøl er stadig voksende også i Sverige, og det åpner mer enn ett nytt bryggeri i måneden hos våre naboer. For å feire tradisjon og nyskapning holder flere bryggerier åpent hus og gir muligheten for folk å komme på smakinger, omvisninger og øl- og mat-smakinger. Det hele er et tiltak som vi gjerne skulle ha sett også her til lands, hvor det eneste forsøket på en slik dag var International Beer Day for 2 år siden.

Potensialet er stort for å gi en enda bedre innsikt i ølets verden, og med den enorme utviklingen her til lands burde det være muligeter for slikt også her. Den danske øldagen er forøvrig 7. september.

Følgende bryggerier vil være aktive under Ölets Dag 2013:

 • Gotlands Bryggeri (Visby) – Åpent hus

 • Carlsberg Sverige (Falkenberg) – Omvisning med bryggmester tilstede.

 • Åbro Bryggeri (Vimmerby) – Omvisning og ølsmaking

 • Krönleins Bryggeri (Halmstad) – Utstilling på bryggeriet

 • Grebbestad Bryggeri – Åpent hus

 • Dugges Ale- og Porterbryggeri (Härryda) – Åpent hus

 • Sigtuna Bryghus – Prøvesmakning av årets øl og omvisninger

 • Två Bryggare – Åpent hus, smakinger på bryggeriet og rundtur med bryggehest og vogn

 • Jämtlands Bryggeri – Åpent hus

 • Zeunerts Bryggeri – Omvisning

 • Eskilstuna Ölkultur – Åpent hus

 • Galatea / S:t Eriks – Omvisning og smaking av årets øl

Skriv en kommentar