Stora svenska öltidningen

Stora svenska öltidningen

Foto: c/o Hops

Det var jo kun et tidsspørsmål, men nå er altså Skandinavias første rene øl-magasin i handelen, og ikke overraskende er det søta bror som står bak publikasjonen. Sverige lå lenge et stykke bak Norge og Danmark når det gjaldt Mikrobryggeri-boomen, men nå har altså Medelsvensson også funnet ut at øl kan være mer enn folk, mellan og stor stärk. Og er det en ting svenskene skal ha, så er det at slenger de seg på en trend, da gjør de det skikkelig!

Som god nordmann og nabo var det absolutt på sin plass med et abonnement  på trykksaken, og nå har endelig første nummer dumpet ned i en postkasse nær ølportalens skribent.

Sjefredaktør for c/o Hops som bladet heter, er tidligere ølblogger Pelle Stridh som mange kanskje kjenner fra bloggen «Allt om Öl». En kar som i mange år har kjempet ølkulturens sak i Sverige og som kanskje nå endelig begynner å se resultatene av denne utrettelige kampen. Som Pelle skriver i lederen: -Den här tidningen er en ny milstolpe.

Første utgave av c/o Hops. Bildet er gjengitt med tillattelse fra c/o Hops

Første utgave av c/o Hops. Bildet er gjengitt med tillattelse fra c/o Hops

Skru av telefonen, skjenk opp favorittbrygget og innta godstolen, for c/o Hops er 100 sider  spekket med stoff for den ølinteresserte. Her dekkes det meste man kan tenke seg, intervjuer med bryggere, importører og pubeiere, ølnyheter fra hele verden, øltips for sesongen, et skråblikk på London for den tørste turisten, egen matspalte med både restaurantreportasje og oppskrifter  samt litt humleteori for hjemmebryggerne.  Personlig vil jeg trekke frem  «Från stor stark til öl i världsklass», en 15 siders reportasje som tar for seg svensk ølkulturs utvikling igjennom de siste 25 årene.  Veldig interessant lesning der man kan lese intervjuer med flere av profilene i svensk ølmiljø om deres kamp for å fremme svenskprodusert øl og kampen mot bryggerigigantene.  I tillegg er magasinet skrevet på et språk (svensk…) som gjør det interessant både for den ekstrembryggende øl-geeken og mannen i gata som liker å kose seg med en bayer eller to….

Vi må bare gratulere svenskene med et flott produkt og denne litterære smaksbomba  anbefales på det sterkeste til alle ølinteresserte. Du kan kjøpe det på nettsiden http://www.cohops.se/ der man kan velge om man vil bestille enkeltvis eller abonnere på  4 nummer. Et abonnement til Norge kommer på SEK 599,-

 

Skriv en kommentar