BØ dobler antall deltakende bryggerier

Bergen Ølfestival (BØ) er en «øl-idealistisk» festival som ble startet opp i fjor, og er en uavhengig del av Bergen Matfestival. Tanken bak festivalen er å vise fram bredden og kreativiteten i norsk øl- og bryggerikultur, og overskuddet skal på sikt brukes til å promotere ølkultur i Bergen og omegn.

Både arrangører og bryggerier konkluderte med at festivalen i fjor var en enorm suksess, med over 20 000 besøkende og 5 000 betalende kunder (festivalen har gratis inngang). I år er antallet bryggerier doblet fra 7 til 14, inkludert et gjesteopptredende cideri fra Hardanger, og for å få dette til har en både utvidet området og strømlinjeformet plasseringen av bryggerienes stands. I tillegg vil hjemmebrygg-butikker og ulike øl-relaterte organisasjoner ha stands på festivalen.

Festivalkomiteen lover i tillegg bl.a. konkurranser og ulike foredrag om øl, mat og ølkultur under Bergen Ølfestival, som også i år blir arrangert i området rundt Bryggen Tracteursted på baksiden av Bryggen i Bergen, den 6. og 7. september.

Bekreftede bryggerier er:

Festivalens hjemmeside finner du her.

 

Skriv en kommentar