Ølfestival i Haugesund

Det planlegges ølfestival i Haugesund, den byen som, etter vår mening, trenger dette mest her i landet. Festivalen sentreres ikke uventet om Jimmy Legs.

Ølfestival i Haugesund

Haugesund har lenge vært en ørken for oss som er over snittet interessert. Det skal her påpekes at Jimmy Legs, Stuelands Apothek og Lothes mat & Vinstue, som alle har et brukbart flaskeutvalg, har vært små oaser i denne ørkenen, men utover dette har det vært skralt. Kort oppsummert er det de to store bryggeriene som rår grunnen ganske så uforstyrret og utestedene ser heller ikke ut til å ha oppdaget at disse har enkelte brukbart øl i sine HoReCa-lister. Med et oppland på ca. 100 000 (Haugesund, Karmøy, Sveio, Vindafjord, Tysvær) burde sant og si silda- og jazzbyen nord i Rogaland har litt mer å tilby fastboende og tilreisende.

Nå ser det imidlertid ut til at ting begynner å røre på seg også i Haugesund.  Helgen 20. og 21. september arrangeres det ølfestival. Teknisk arrangør er 5501, som  driver Jimmy Legs og Byscenen. Det er også her festivalen arrangeres. Det satses selvsagt på bonger og smaksprøver men også foredrag.

Bekreftede utstillere er:

Balder Brygg (bryggeri)
Bryggselv (hjemmebryggerbutikk)
Lervig Aktiebryggeri (bryggeri)
Strag AS (importør)

Det jobbes med flere.

Innslag om festivalen, fra lokalradioen, kan høres her.

Vi kommer tilbake med mer, men de som ønsker raskere oppdateringer kan også følge festivalen på Facebook.

Skriv en kommentar