Oversikt over ølfestivaler

Oversikt over ølfestivaler

OVERSIKT FOR 2014 ER UNDER UTABEIDELSE OG VIL VÆRE KLAR TIDLIG I MARS

Vi har her prøvd å lage en kronologisk oversikt over kommende ølfestivaler i Norge og våre naboland. Det eneste vi er sikre på er at det for tiden skjer så mye på ølfronten at vi neppe får med alt og vi ber dere derfor sende oss noen ord på tips[a]olportalen.no dersom dere sitter med informasjon om festivaler som ikke er med her.

 

01-03.08 Bryggerifestivalen (Trondheim)

Hjemmeside / Facebook
Sted: Tordenskioldsparken i sentrum av Trondheim
Om: «Bryggerifestivalen skal være en utstillingsplass for spesialøl og håndbrygget øl fra bryggerier i Midt-Norge. Det inviteres også bryggerier fra andre regioner/land til festivalen. Bryggeriene har egen stand hvor de møter publikum. Mat og øl er et gjennomgående tema.»

14-17.08 Tromsø Ølfestival

Hjemmeside / Facebook
Sted: Strandtorget i Tromsø
Om: «Tromsø Ølfestival er en folkelig festival for voksne menesker i alle aldre. Fellesnevneren for våre gjester er interesse for øl og glede av god musikk. På festivalen vil det også i år være muligheter for å smake seg gjennom en verden av godt øl. Billetter kan kjøpes på forhånd hos billettservice.no»

16-17.08 Farsund ØL festival

Facebook
Sted: Sjømannshjemmet, Havnegata 31, 4550 Farsund
Om: «Farsund ølfestival skal avholdes i det gamle staselige bygget Sjømannshjemmet. Bygget er perfekt for slikt arrangement. 1. etasje har foredrags rom tilknyttet en lounge med bar. I 2. etasje er byggets største sal hvor bryggeriene og utstyrsleveradørene får sin egen stand bak vår 18 m lange bardisk. Vi vil også ha fokus på Øl sammen med mat, både i selve matlagingen, og i kombinasjon med mat og i byggets tredje etasje, vil våre gjester kunne nyte en 5 retters middag men ulike typer øl som går hånd i hånd med maten.»

24.08 Kristiansand Ølfestival

Facebook
Sted: Odderøyahallen, Kristiansand
Om: «Kristiansand Ølfestival er en årlig festival hvor Norges fremste og mest kompetente øl-personligheter og bryggere vil være representert, i tillegg til mye spennende og heftig i flytende form. Kunnskapsbasert fokus på de edleste malt-dråper med profesjonelle bryggere, importører og entusiaster fra det ganske land som dukker opp for å dele kvelden med deg.»

30-31.08 Grünerløkka Mat og Mikrobrygg Festival (Oslo)

Hjemmeside / Facebook
Sted: Bak Vespa Cafê, i Københavngata, Oslo
Om: «Festivalen arrangeres for 5. gang i Københavngata bak Vespa Cafê. I samme anledning blir det offisiell åpning av vårt eget mikrobryggeri. Følg med for mer info.»

31.08 Jämtland Craft Beer Festival (Östersund)

Hjemmeside
Avholdes i bakgården til puben Captain Cook i Östersund. 
7 mikrobryggerier fra Jämtland vil være tilstede. Festivalstart 12.00

06-07.09 Bergen Ølfestival

HjemmesideFacebook
Sted: Området rundt Bryggen Tracteaursted på Bryggen i Bergen
Om: «Bergen Ølfestival (BØ) er en «øl-idealistisk» festival som ble startet opp i fjor, og er en uavhengig del av Bergen Matfestival. Tanken bak festivalen er å vise fram bredden og kreativiteten i norsk øl- og bryggerikultur. Alle involverte er frivillige og festivalen drives som en “non-profit”-organisasjon. Overskuddet skal på sikt brukes til å promotere ølkultur i Bergen og omegn.»

14.09 Zwanze Day (Nøgne Ø, Grimstad)

Hjemmeside
Sted: Nøgne Ø Grimstad
Om: Cantillon sin årlige felles internasjonale lansering, Zwanze Day, vil være 14. september. Denne dagen er det kun noen få, utvalgte steder rundt om i verden som får servere de edle dråpene som er brygget til dette eventet. I år er det 46 steder som får gleden av å servere ølet, og i år som i fjor vil ølet serveres hos Nøgne Ø her i Norge.

20-21.09 Haugesund Ølfestival

Hjemmeside / Facebook
Sted: Jimmy Legs / Byscenen
Om: «Helgen 20. og 21. september arrangerer 5501 Haugesunds første ølfestival. Bryggeriene og importørene vil bli annonsert med litt info om hver etterhvert, så følg med :)»

26-28.09 Stockholm Beer & Whisky Festival

Hjemmeside / Facebook
Sted: Nacka Strandsmässan, Stockholm
Om: «När ni kommer till festivalen får ni ett provningsglas som ingår i entrépriset.
På glaset finns det två provsmakningsrender,5 cl och 15 cl. Ni går sedan runt på festivalområdet och köper provsmakningar i de olika montrarna. det går dessutom att köpa ett whiskyglas för 40 kr. Ett provsmak kostar från 10 kronor och uppåt, givetvis beroende av vad det är för produkt och sort.»

03-05.10 Stockholm Beer & Whisky Festival

Hjemmeside / Facebook
Sted: Nacka Strandsmässan, Stockholm
Om: «När ni kommer till festivalen får ni ett provningsglas som ingår i entrépriset.
På glaset finns det två provsmakningsrender,5 cl och 15 cl. Ni går sedan runt på festivalområdet och köper provsmakningar i de olika montrarna. det går dessutom att köpa ett whiskyglas för 40 kr. Ett provsmak kostar från 10 kronor och uppåt, givetvis beroende av vad det är för produkt och sort.»

10-12.10 Oslo Ølfestival

Hjemmeside / Facebook
Sted: Aker Brygge / Tjuvholmen
Om: «For tredje gang arrangerer vi Oslo Ølfestival på Aker Brygge og Tjuvholmen. Under årets festival satser vi på kunnskap, bredde og kvalitet. Vi skal spre ølets gleder sammen med bryggerier og produsenter – på alle våre serveringssteder. Vi skal kombinere det nye med de gode tradisjonene. Alle som er glade i øl, nysjerrige på øl, eller tror de vet alt om øl, skal få nye opplevelser.»

10-12.10 Arendal Øl & Matfest

Facebook
Sted: Arendal sentrum
Om: «Arendal Øl & Matfest arrangeres for andre gang fredag 11. og lørdag 12. oktober 2013, regi av hotell og restaurantnæringen i Arendal By med samarbeidspartnere.»
«Øl er trendy, og det produseres over 200 ulike typer øl i Norge. På Arendal Øl & Matfest kan du smake mange av disse. Samtidig er vi opptatt av at mat med øl, og mat til øl er mye mer enn en pølse i taxikøen. Du kan få smake mange spennende kombinasjoner av øl og mat på festivalen, for ikke å snakke om mat laget med øl som en ingrediens.»

18.-19.10 Nærbø Ølfestival

Hjemmeside
Sted: Nærbøhallen
Om: «
Vi fortsetter med samme gode oppskrift, og vil som tidligere presentere et bredt spekter av utstillere, alt fra leverandører av råvarer til hjemmebryggere, selgere av tappetårn, kjente og ukjente mikrobryggerier og videre til store nasjonale bryggerier.
Lokale hjemmebryggere vil også være i aksjon.»

08-09.11 Nordic Brew Festival (Fredrikshavn)

Hjemmeside / Facebook
Sted: Arena Nord, Fredrikshavn
Om: «Ambitionen er ikke til at tage fejl af …! Vi vil lave Nordens mest eksklusive og seriøse Øl-festival med bryggere, bryggerier og gæster fra hele norden.»

Vis 2 kommentarer

  1. Hva er egentlig bakgrunnen for at dere kaller Zwanze Day en «reklame jippo» (sic)?
    Jeg forbinder ikke akkurat Cantillon med det lett negativt ladede ordet «reklamejippo».

    1. Teksten under den eventen er hentet fra en tidligere artikkel her på ØP, men vi ser at «jippo» kan oppfattes som litt negativt ladet og har nå endret dette.

      Generelt sett prøver vi å få frem hvem som står bak de forskjellige arrangementene, for å kunne gi et bedre bilde av hva det fokuseres på.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.