Bryggingen i gang på Grünerløkka Brygghus

I disse dager er Mike Murphy på besøk i Oslo for brygge den første batchen sammen med bryggerimester Andreas Riis.

Bryggingen i gang på Grünerløkka Brygghus

Foto: Kjempetorsken

Som vi har meldt tidligere, har Grünerløkka Brygghus kjøpt sjefsbrygger Mike Murphy fra Lervig sitt private bryggverk. Dette er et oppsett med 1 000 liters meskekar, 3 x 2000 liter gjæringskar og en 2 000 liter for karbonering. Tirsdag var Mike på plass i Brygghusets lokaler for å se til at den første batchen gikk som den skulle. Vi snakket med Mike rett etter at mesken var på plass i gjæringskaret, og han konkluderte med: «My job here is done».

Klar for første batch Foto: Grünerløkka Brygghus

Klar for første batch
Foto: Grünerløkka Brygghus

Bryggerimester hos på Grünerløkka er Andreas Riis som en del nok forbinder med Haandbryggeriet. Han er, som de fleste som har skiftet jobb, fornøyd med den nye stillingen og mener at han her får både mer kontroll og hygge, samt at mindre batcher gir større muligheter for eksperimentering. Han skal også stå for design av oppskriftene, men understreker at alle i Grünerløkka systemet står fritt til å komme med innspill til oppskrifter og varianter.

Batch 1 er en bitter som ennå ikke har fått noe navn, og  på onsdag setter Andreas i gang med Løkka Porter. Dermed skulle det være sikret at det i alle fall blir to egenproduserte brygg  tilgjengelig til Grünerløkka Mat og Mikrobrygg Festival (30-31.08). I tillegg regner han med å få klar en batch med Kjell Pop Single Hop.

«First Mash» med daglig leder Kjetil Johnsen som fornøyd røregutt.
Foto: Mike Murphy

Skriv en kommentar