Ukens anbefalte: Ægir Siv

I serien "Gode eksempler på klassiske ølstiler" har vi i dag funnet frem en norsk witbier. Ægirs Siv er et godt eksempel på en klassisk belgisk hveteøl.

Ukens anbefalte: Ægir Siv

Foto: Tommy Holen Helland

Dette er et øl som kom ut på mai-slippet på polet i år, og er som sagt en belgisk hveteøl der det er brukt både korianderfrø og appelsinskall i bryggeprosessen. Ølet inneholder en god del hvete som sammen med den belgiske gjæren gjør det ganske uklart i glasset.

Siv

Evan Lewis har gjort sakene sine bra her, og slik jeg kjenner øl som kommer fra Ægir er alle veldig typeriktige.

Jeg vil anbefale dette ølet til friske sommerkvelder, kanskje sammen med noen reker, eller bruk ølet til å dampe blåskjell. Den syrligheten og friskheten som ølet har passer ypperlig til den type mat.

Skriv en kommentar