Espen Smith lanserer ny ølbok

25. august slippes boken “Espens Ølsafari”, en personlig skildring av Espen Smiths reiser til noen av verdens fremste ølbyer. Ølportalen har tatt en prat med Espen i forkant av lanseringen, for å diskutere utviklingen i øl-Norge og hans kommende bok.

Espen Smith lanserer ny ølbok

Espen Smith har i flere år vært en av landets fremste ølpersonligheter, og har skrevet flere bøker tidligere. Han har utviklet ølglass med Hadeland, jobbet med ølimportører, vært konsulent for flere av landets ledende ølsteder og gjennomført utallige ølreiser. Med andre ord en mann som har opplevd oppturer og nedturer i øl-Norge, med mange historier å fortelle.

Denne boken er en personlig bok, en ordentlig gladbok. Norge har utviklet seg utrolig mye de siste årene, vi har ølsomelierer, flere norske bryggerier og utvalget på både dagligvare og ikke minst Vinmonopolet har mye bedre enn tidligere. Ølentusiaster finner alltids det de ønsker, derfor ønsket jeg å skrive noe som kan være til inspirasjon også for “den vanlige mann i gaten”.

Espen Smith har tidligere skrevet boken “Ikke bare ØL”, som gir en god innføring i ølets mange verdener. I tillegg har han vært fagkonsulent på boken “All verdens øl” som omtaler ikke mindre enn 1700 øl fra 800 bryggerier. Med så mange reiser og erfaring opp gjennom årene var det naturlig for Espen å dele sine historier, hemmeligheter og erfaringer. Dette har blitt matrialisert gjennom hans kommende bok “Espens Ølsafari”.

Nordmenn reiser mer enn aldri før, mer har ofte ikke et bevist forhold til hva de drikker når de er på tur. Jeg gir i boken en guide til 10 byer i Europa som jeg håper kan inspirere folk som skal til disse byene, slik at de kan oppleve byen på en enda mer historisk besøk. Det er i tillegg skrevet om oppskrifter og lokale retter fra hver by, som jeg har utviklet med noen av mine favorittsteder i byene jeg har besøkt. Jeg ser også på dette som en mulighet for starten på en serie bøker, det finnes jo så mange fantastiske ølbyer som fortjener å skrives om.

Det vil være boklansering 4. september på Håndverkerstuene i Oslo, med påfølgende lanseringer i Stavanger, Bergen og Trondheim. Se bokens Facebookside for oppdatert info.

Vis 3 kommentarer

  1. Kommer boken ut hos alle store bokhandlere? Må ha denne boka!!

    1. Det vet vi ikke, men kommer tilbake til deg når vi vet. Jeg regner dog med at den kommer til å være tilgjengelig for alle de som ønsker å få tak i den. Enten via nett eller hos en bokhandler nær deg.

  2. Hei! Boka er tilgjengelig i alle nettbokhandlerne. I tillegg har nå Norli i dag fått den inn i butikk, i hvert fall i Universitetsgata, der jeg var i dag. Mvh Gursli Berg Forlag

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.