Ukens anbefalte: Austmann, Tre gamle damer

Austmann Bryggeri har allerede vært tilgjengelig en liten stund i Trondheim, men denne uka ble de også lansert i Oslo.

Ukens anbefalte: Austmann, Tre gamle damer

Fra venstre Anders Cooper, Thomas Sjue og Vinko Sindelar i Austmann Bryggeri

Tre gamle damer

Tre gamle damer er en belgisk pale ale med en nydelig humlekarakter. Dette er i utgangspunktet en pale ale brygget på amerikanske tradisjoner, men i stedet for å tilsette en amerikansk gjærstamme  klinket til med en belgisk gjærstamme. Dette gjør at ølet får en nydelig fruktig munnfølelse, og sammen med den gode bitterheten er ølet nærmest perfekt for en nytedrikk.

Navnet på ølet er oppkalt etter to mødre og en tante som har åpnet pengeboken slik at tre gode kamerater kunne starte ett etterlengtet bryggeri i Trondheim. Undertegnede har vært på besøk hos de, og en lengre artikkel kommer om ikke så lenge.

Ølet er tilgjengelig på puber og barer i Trondheim og Oslo, men flere steder er under planlegging. Austmann kommer ikke på polet med det første, men når juleølet er på plass i hyllene finner du nok ett par godbiter fra Trondheims nye stolthet.

Vel bekomme

Vis kommentar

  1. Denne er fantastisk god, og de går stadig tomme på DGN(Den Gamle Nabo), på bakklandet. Syns i grunn DGN kunne åpnet enda et tappetårn for Austmann, da det jeg har smakt fra den kanten har vært av høy kvalitet. Prima vare!

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.