Ukens anbefalt øl – Lervig Johnny Low

Lettøl har i mange år vært en neglisert ølkategori, dominert av de store bryggeriene. Dette har bryggmester Mike Murphy ved Lervig Aktiebryggeri gjort noe med, og deres forholdsvis nye humlebombe Johnny Low har allerede blitt en bestselger.

Ukens anbefalt øl – Lervig Johnny Low

Humlebomben er ladet med dobbelt så mye humle som Lervigs standard pale ale Lucky Jack, og får sin gode dose av Cascade, Simcoe og Citra. Med sine 2,5% alkohol går den i den “nye” populærkategorien “session beer”, smaksrike øl med lav alkohol. Øl man kan konsumere for smaksopplevelsen, uten de bakdelene som alkohol kan medbringe. I tillegg kan det selges hele døgnet, hele uken. Men er det noe man ønsker å gjøre, smaker det godt nok?

Som nevnt tidligere er dette en humlebombe, noe man kjenner umiddelbart man får det i glasset. Fruktige aromaer av tropisk frukt, mandarin, urter, ja rett og slett frisk humle. Den følger opp med en lett, nesten spinkel kropp, men veier opp med en søtlig fylde fra humlen. Smaksmessig er den mye lik duften, med en søtlig appelsin og mynte i anslaget. Den går over til å domineres mer av granskudd og har en lett bitterhet i finish. Den får til det mange alkoholsvake humleøl ikke får til, nemlig å ha en myk bitterhet. Med så lite alkohol er det ikke mye fylde eller maltsødme til å balansere dette, og det blir dermed enda viktigere å holde bitterheten på den lavere siden av skalaen. Dette er en av Johnny Low sine beste egenskaper. Man får rett og slett lyst på en til. Og så enda en. Kanskje en til..?

Dette er et veldig friskt og delikat øl, og det er på ingen måte et øl i balanse. Her er det humle for alle pengen. All humlen og det faktum at ølet ikke har mye fylde gjør det vanskelig å matche med mat. Det gjør det derimot spennende i mat, og er nok godt å ha en liten skvett i dressinger og supper da det vil bidra med mye smak.

Ølet er godt tilgjengelig i Lervigs lokalområde, på Menybutikker og andre butikker med godt ølutvalg. Og husk at med sine 2,5% kan du dra innom butikken ved stengetid å ta med deg en 6-pakkning hjem. For ølet er så godt at du trenger minst 2 om du først skal ha det. Eller 6.

 

Bildet er tatt av: Helge Andre Hafstad som blogger på diebythebeer.blogspot.com

Vis 6 kommentarer

 1. Heisann bildetyver! Hadde vært supert med kreditering for bildet jeg har tatt… 😉

  1. Man bør være forsiktig med og ha humlesterke øl i mat. Blir ølet kokt etter det er tilsatt skjer det samme som når man koker vørter. Bitterheten kommer mer og mer fram. Kan resultere i meget bitre rettet, be aware

   1. Det er jeg helt enig med deg i Humlekok, derfor det står som en smaksforsterker i suppe (siste del av kokingen) eller vinagretter (kokes ikke).

 2. Det kommer vel i 6packs ? ;p
  VELDIG mye bunnfall i den nyeste(?) batchen som har kommet til Trondheim. 2-3 cm med gugg.

  1. Beklager, 6-pakkning, endret nå (blandet litt øl og slikt…)
   Hadde en nyere batch jeg også, uten å bunnfall. Send batchnummer og kjøpsinfo til bryggeriet, de setter pris på slikt.

 3. Hvor er nærmeste utsalgsted fra Kongsberg til dette ølet?

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.