Nøgne Ø lanserer Norges første Wet Hop Ale!

Nøgne Ø får direktekjørt 400kg med fersk Cascade humle fra sin humledyrker i Slovenia, og lager 26. august Norges første ferskhumleøl. I tillegg vil det brukes 100% lokalhøstet korn fra Grimstad.

Nøgne Ø lanserer Norges første Wet Hop Ale!

Denne helgen har Nøgne Ø høstet Cascade humle på familien Boznars gård nær Celje i Slovenia. Denne humlen blir, i stedet for å bli tørket, fraktet i kjølebiler og kjørt direkte til Grimstad og i morgen mandag 26. august brygges Norges første øl laget med fersk humle på Nøgne Ø.

 

Nøgne Øs brygger, Rune Karlsen inspiserer humlen før den høstes. Foto: Nøgne Ø

Nøgne Øs brygger, Rune Karlsen inspiserer humlen før den høstes. Foto: Nøgne Ø

Slik humle er ekstremt volumiøs i forhold til tørr humle, så det trengs 400 kg til 4000 liter, i stedet for 40 kg tørket humle, som er det vanlige til en slik batch. I USA er det vanlig å lage et slikt øl under humlehøstingen.  I Europa er det et relativt nytt fenomen. Kanskje fordi mange av bryggeriene holder til relativt langt unna humleåkerene?

Det spesielle med en øl brygget på fersk humle er at den får den litt feite og ferske karakteren som slik humle gir.  Aromaen er helt unik, men også mer flyktig. Derfor må et slikt øl drikkes ferskt.

Bryggeriet tapper ølet på 30 liters keykegs den 9. September. Målsetningen er at dette ølet skal være på kran 14. september, og at det skal være konsumert to uker senere. Dette er Norges første reelle Wet Hop Ale eller Ferskhumleøl.  Det blir en Pale Ale-variant, brygget på malt fra 100% lokaldyrket Grimstad-bygg.

Vis 6 kommentarer

  1. Awesome. Denne må bestilles kjapt. Synd at det sikkert tar år og dag før polet tar noe slikt inn. Får satse på at utestedene er kjappere.

    1. Burde vel ligge bra i løypen for Nærbø, om det er smaking det gjelder.

  2. Dette ølet skal rett på KeyKegs og ut til utestedene umiddelbart etter at det er ferdig.
    Planen er at det skal være på kran rundt 14. september og selges i løpet av september. Da er det ikke lenger ferskvare og bør derfor tas av.

  3. Noen sjanse for en smaksprøve av dette på Bergen Ølfestival? Kanskje litt i tidligste laget, men jeg er villig til å prøve et glass uansett. 🙂

  4. Det blir dessverre ikke klart til Bergen ølfestival, men det kommer nok uansett til Bergen i løpet av september.

  5. På kran i 2 etg på Apotekergaarden fra og med i kveld 🙂 Ses!

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.