Hansa Borg lanserer IPA i butikkstyrke.

Hansa Borg lanserer IPA i butikkstyrke.

Christianssands Bryggeri har brygget sitt første overgjærede øl, en IPA i butikkstyrke.  Ølet hadde sin premiere under Kristiansand ølfestival i helgen og var i den anledningen provisorisk tappet på CB sin standard pilsboks. Ølportalen ble fortalt at det skal komme på egne halvlitersbokser merket Hansa IPA til uken i Bergensområdet.

Distribusjonen vil så følge på til resten av landet så raskt som mulig. Siden Hansa Borg konsernet har valgt å markedsføre dette ølet nasjonalt, så vil det bli tappe i Bergen og markedsføres under navnet Hansa IPA, men er altså utviklet og brygget hos Christianssands Bryggeri. Etter en liten smaksprøve kan vi konkludere med at det er en lett og frisk øl med god sitrus duft og et bitterpreg som kanskje enkelte vil føle grenser mot en American Pale Ale. Men det er uansett nok et hyggelig bidrag til mangfoldet av øl som kan kjøpes i butikk og vi ser frem til å smake den igjen når den kommer i vanlig salg.

Skriv en kommentar