Vinneren av vår konkurranse!

Vinneren av vår konkurranse!

Takk for alle tilsendte bidrag til vår konkurranse om å vinne boka Ølbrygging -fra hånd til munn! Vi fikk inn overveldende mange svar og har hatt en morsom men vanskelig jobb med å finne en verdig vinner. Det var imidlertid stor enighet i redaksjonen da avgjørelsen nærmet seg, og vinneren ble Morten Pedersen! Send oss en epost med adressen din, Morten (tips(a)olportalen.no), så kommer boka i posten!

Her er bidraget fra Morten:

Sommeren 2002 var vi en kompisgjeng på segling sørover i to små nordlandsfæringer , over Hustadvika, inn til Bud og videre på Moldejazz. Dagene gikk med til segling, festing, konserter og campingliv med åpne båter og 2-mannstelt. På en av ekspedisjonens nødvendige polferder kom jeg på ideen om å introdusere mine ringnes- og vodkadrikkende venner for litt flytende kultur. På denne tida hadde jeg en svoger som drev en ølspalte i avisa han jobbet i, og som titt og ofte holdt foredrag og kom med smaksprøver av mye forskjellig øl fra fjern og nær. Inspirert og dedikert gikk jeg til innkjøp av 3 flasker blå Chimay. Prisen sitter fortsatt innbrent i bakhodet, 44 2002-kroner pr lille flaske. Det høres lite ut i dag, men dette var på tur, vi var unge blakke og ivrige og turbudsjettet fikk en ekstra liten krøll av denne ekstravagansen.

Servert på en plen vest om Molde, i et utvalg av tre- og statoilkopper,(dette var før Statoil valgte å produsere sine kopper i rustfritt stål, våre var av plast med stett og solide kaffeavleiringer innvendig) skummet dette lunkne, utelagrede ølet fint over alle koppene, og ble fortært i en desperat blanding av slurping og latter før vi i stedet tok oss en dram og lo videre under ettermiddagssola denne julidagen for 11 år siden. For de medvirkende var det vel bare en parentes i en flott ferie, men hos meg ble disse små flaskene med chimay et minnebilde på en herlig epoke i livet mitt. For øvrig fikk jeg senere et nytt foredrag fra svogeren om hvilke glass, temperaturer og omstendigheter en chimay best skal nytes under, men personlig fant jeg fasiten på egen hånd i 2002….

Skriv en kommentar