Lite jåleri på Jessheim

Ølet fra Sundbytunet har vi vært kjent med en stund her på Ølportalen, både via utsalg og på fat hos flere av Tigerstadens vannhull, men nå var altså tiden inne for et hjemmebanebesøk på Jessheim.

Lite jåleri på Jessheim

Midt i Jessheim sentrum ligger Sundbytunet. Anlegget er et moderne kurs og konferansesenter med restaurant, bakeri, tapasbar, ølutsalg, overnattingsmuligheter og sist men ikke minst, bryggeripuben «Bryggerikjelleren». Dagen da Ølportalens skribent var innom, kunne Bryggerikjelleren tilby 5 egne brygg på fat, en egen Saison på flaske, samt et gjestetårn der det vanket to representanter fra «Det Lille Bryggeriet». Gjennomført lokalt og kortreist der altså – noe som også gjenspeiler seg i den lille, men velkomponerte pubmenyen som byr på enkel og rustikk øl-mat som pølsetallerken, burger og spekefat. Skulle man ønske seg noe mer fancy er restauranten kun en trapp opp.

Vi koste oss på Bryggerikjelleren. Varmt interiør i tre, mur og skinnfell samt en uhøytidelig stemning som man av og til savner på de nye ølstedene. Skal man kritisere noe må det være at utvalget er noe begrenset. Jeg savnet Sunbytunets egne brygg på flaske og et større utvalg av håndverksøl. Ifølge vår meget hyggelige servitrise er det visst planer om å bygge et slags ølhandleri på stedet, men dette var fremdeles på planleggingstadiet.

Kort oppsummert: flott atmosfære, prima mat, hyggelig betjening, meget godt øl men noe begrenset utvalg. Absolutt verdt et besøk dersom man er i nærheten… (bussforbindelsene til Gardermoen er gode dersom man har ett par timer ekstra å slå i hjel.)

Vis kommentar

  1. Bor på Jessheim og er veldig glad i Sundbytunet. Synes saisonen er veldig bra, det andre de lager og forsåvidt. Men skulle ønske de kunne variere litt i hva som var på fat. Kanskje overraske med noe nytt i ny og ne.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.