BØLL – Bergen Ølfestivals festivaløl

Bergen Ølfestival har i år fått brygget et eget festivaløl på Voss Bryggeri!

BØLL – Bergen Ølfestivals festivaløl

Ølet, som i utgangspunktet er en fyldig stout i butikkstyrke (4,7 %) inneholder en touch av både Bergen og Voss som spesialingredienser.

Fra Voss, som har lange tradisjoner med såkalt eldhus-røyking av kjøtt, har de brukt røykt humle – et helt nytt konsept som har blitt en av spesialitetene til Voss Bryggeri.

Når det gjelder ingridiens fra Bergen har de blitt inspirert av Bryggen (BØs festivalområde) og byens lange maritime tradisjoner, og har derfor brukt en ørliten klype havsalt for å få en interessant vri på ettersmaken.

BØLL har altså navnet sitt både på grunn av festivalen og på grunn av at de har tillatt oss å «bølle» litt med konvensjonene for hva man venter å finne i et øl i butikkstyrke. Ølet vil først være tilgjengelig på Bergen Ølfestival på fat, og et lite parti flasker vil også kunne kjøpes på Matkroken Landås og ICA Maaseskjæret i Bergen under og etter festivalen – så langt det rekker.

Skriv en kommentar