Fjellbryggeriet lanserer surøl

Fjellbryggeriet lanserer surøl

Ymist er en serie med mer ekstreme øl fra det ny startede Fjellbryggeriet, der bryggeren ønsker å gå litt utenfor allfarvei og vise kreativitet. Hver batch vil kun bli brygget en gang, og gis et spesielt serienummer. Ymist #1 er en sour ale, brygget med inspirasjon fra belgiske tradisjoner med fermentering på eikefat. For å kunne lage et litt mer forutsigbart produkt har bryggmester Aasmund valgt en blanding mellom gjær (Saccharomyces og Brettanomyces) og bakterier (Lactobacillus og Pediococcus), samt gjort lagring på eikespon over tid. Ølet er under 4,7% og vil bli solgt ungt med tanke på lagring. Om de får gode tilbakemeldinger på ølet vil de vurdere å lage et fremtidig øl i serien, der de lager en større versjon med lengre lagring, mer alkohol og litt mer ekstremt.

Aasmund Rinde fra Fjellbryggeriet utelukker heller ikke at om tilbakemeldingene på øl i Ymist-serien er gode nok, vil de vurderes til faste produkter fra produsenten.

Vis 2 kommentarer

  1. Interessant. Hvor blir dette ølet å få tak i?

    Takker for svar.

  2. Eg vil bestile

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.