Ukens anbefalte øl: Hansa IPA

Sammy sjokkerer og anbefaler et produkt fra Hansa denne uken.

Ukens anbefalte øl: Hansa IPA

Fakta

Kjøpt: Matkroken, Bergen
Størrelse: 0,5 Liter
Pris: 33,90

Jeg har tidligere kritisert de tradisjonelle bryggeriene (Ringnes, Hansa, etc.) for å ha dårlig fantasi når de lanserer nye produkter og kommer opp med atter en ny lagervariant. Derfor er det på sin plass å bruke min tilmålte spalteplass her til å fortelle litt om Hansas siste lansering: IPA.

Hansa IPA er en filtrert variant, som kommer i boks og geografisk plasserer seg et sted ute i Atlanterhavet (mellom engelsk og amerikansk IPA). Den kan dermed sammenlignes med en del nye engelske IPAer. Den fornærmer nok ingen og får heller ikke ølkjennere til å hoppe i taket av begeistring, og selv om den nok vil få litt tyn blant en del beer geeks er overbevist om at den ville klart seg bra i en blindtest mot nye engelske og lett humlede amerikanske IPAer. Dermed er den en god kandidat til å fylle gapet mellom vårt håndbryggede og vårt tradisjonelt bryggede øl.

Frisk duft av humle i det jeg åpner boksen, men denne forgår ganske raskt. I glasset bare litt mørkere enn en pils, men den har samtidig den gyllne fargen som hinter om god og fyldig smak. Duftene er ikke veldig påtrengende, men klart til stede med sitrus og honning i behagelig forening. I smaken finner jeg det samme i tillegg til et snev av karamell. Ettersmaken tar et steg mot det beiske, på den litt typisk engelske måten. For meg passer denne godt til en enkelt kjøttmiddag eller pastarett, eller ganske enkelt alene etter en god arbeidsøkt.

 

Skriv en kommentar