Vellykket Zwanze Day i Grimstad

14. september var det igjen duket for Cantillon sin tradisjonelle «ølfeiring» Zwanse Day. Arrangementet som kun finner sted på 46 utvalgte steder over hele verden har vært presentert tidligere her i Ølportalen, så vi gir bare her et kort resyme fra det Norske eventet som fant sted i Nøgne Ø sine lokaler.

Vellykket Zwanze Day i Grimstad

……for en svært lydhør forsamling.

88412_N_gne___Zwanze_Day_2013_1

125 ølinteresserte gjester hadde funnet veien til bryggeriet denne kvelden og hygget seg med god mat og drikke fra en rikholdig bar. Her kunne man i tillegg til et bredt utvalg av andre øl fra Cantillon smake på mange av de nye ølene fra bryggeriet som f.eks Wet Hop, Mandarina, Imperial Premiant, Horizon Tokyo Black med mere. Som en ekstra bonus hadde Nøgne Ø også invitert den verdenskjente ølskribenten Tim Webb for å holde et foredrag og presentere sin nye bok «Den nye store Ølboka (The World Atlas of Beer)». Det var mange som benyttet anledningen til slå av en liten prat med denne kunnskapsrike mannen som har imponerende mye kjennskap til den norske bryggerihistorien.

Så var det tid for selve høydepunktet, Abbaye de Cureghem – Zwanze 2013. Forventingene var naturlig nok rimelig høye hos de fleste og etter å ha hygget seg med en rekke andre fantastiske surøl i timene innen Zwanze fatet ble åpnet så skal det mye til for å markere seg. For å forstå dette ølet kan det faktisk være en liten fordel å sette seg litt inn i historien bak det, noe man kan gjøre på Cantillon sitt eget nettsted. Men for å gjøre historien kort så handler det om å illustrere at man antar at de opprinnelige klosterølene en gang i tiden har vært spontangjærede. Så dette ølet er brygget som en slags trippel med tilsetning av både karamellmalt, fersk og gammel humle innen det har fått tilsatt 10% lambic for videre lagring. Ølet er altså hverken en standard klosterøl eller et ordinært spontangjæret øl, men kanskje noe som minner om hva klosterølene smakte for 200 år siden? For undertegnede fremstår kanskje historien bak dette ølet som mer interessant enn hvor spennende selve ølet faktisk var. Det er for all del et godt øl, men personlig har jeg smakt vel så gode blandingsøl med lambic fra andre bryggerier og synes nok Cantillon er best med sine vanlige brygg. Men det var en artig opplevelse uansett og det er jo alltid fint å kunne treffe likesinnede i slike hyggelige omgivelser.

Tim Webb snakket både om fortid, nåtid og fremtiden for craft beer

Tim Webb snakket både om fortid, nåtid og fremtiden for «craft beer»

 

 

Skriv en kommentar