Opplevelses-Ysteriet

Midt i «stripa» på Beitostølen åpnet lokalmatforretningen, Opplevelses-Ysteriet sine dører i sommer. Utsalget er en forlenget arm av det allerede velrenommerte Beito-ysteri, og selger i tillegg til de smakfulle ostene andre lokale og kortreiste spesialiteter.

Opplevelses-Ysteriet

Butikken er ikke ulik «en smak av Valdres» som mange kanskje kjenner fra Mathallen i Oslo, men det er en markant forskjell (i tillegg til naturen selvfølgelig) som gjør at vi anbefaler at turen går til fjells fremfor til Maridalen – de brygger!

Foreløpig er det to typer øl de produserer, Beito-Ale og Beito-Pils. Ølet brygges på stedet, og er tilsatt myse som er et overskuddsprodukt fra osteproduksjonen. Ikke noe går til spille her altså. Med seg på laget i oppstartsfasen har Opplevelses-ysteriet fått med seg George Hoff fra danske Gundestrup Mejeri & Bryghus. Hoff har brygget øl med myse siden 2007 og bør vel vite hva han driver med. Ølportalens utsendte kunne i hvert fall ikke spore noen usmak

Vår entusiastiske servitør

Vår entusiastiske servitør

Ølet er foreløpig kun tilgjengelig på fat for konsumering på selve Ysteriet, og sammen med de tre bryggene til Valdres Gårdsbryggeri kompletterer dette ølutvalget på stedet. I tillegg til ølservering tilbys det småretter som ostetallerken, ymse spekesnacks og lefserull med rakørret. Selvsagt laget på de samme regionale råvarene som du kan kjøpe med deg hjem.

Kort oppsummert er Opplevelses-ysteriet et meget sjarmerende lite utsalg der oppe i fjellheimen, vi ønsker lykke til videre og håper at deres velsmakende mikrobrygg blir en suksess på after-ski når den sesongen setter inn.

 

Skriv en kommentar