Lindheim Ølkompani snart klare for produksjon

Onsdag 25 september fikk Lindheim Ølkompani i Gvarv, Telemark, levert sitt nye bryggeri. Dette er et bryggverk fra Oregon som kommende bryggmester Ingeborg Lindheim selv har vært i USA for å plukke ut.

Lindheim Ølkompani snart klare for produksjon

Bildet er hentet fra Lindheim Ølkompanis Facebookside

Bildet er hentet fra Lindheim Ølkompanis Facebookside

Bildet er hentet fra Lindheim Ølkompanis Facebookside Lindheim Ølkompani

Hun vil sammen med sin samboer Eivin Eilertsen tatt over familiegården etter sine foreldre, som i mange år har vært kjent som leverandør av frukt, Lindheim Frukt. Ingeborg fikk tidligere i år støtte til et forprosjekt, der hun var i USA for å lære seg bryggefaget hos noen av verdens ledende bryggerier. Nå er de snart klare til brygging, som til å begynne med kun vil distribueres på fat, og de vil med tiden gå til investering av en tappemaskin.

Det ble tidligere i år levert sure kirsebær til Nøgne Ø, som har laget et syrlig fruktøl av dette. Når dette kommer på markedet er enda ikke kjent.
Lindheim Ølkompani kommer også til å bruke mye av sine egendyrkede frukter i ølet, som kirsebær, epler og plommer, men er klare på at hovedgesjeften på gården fortsatt kommer til å være frukt i sin naturlige tilstand.

Skriv en kommentar