Lindheim Ølkompani snart klare for produksjon
Onsdag 25 september fikk Lindheim Ølkompani i Gvarv, Telemark, levert sitt nye bryggeri. Dette er et bryggverk fra Oregon som kommende bryggmester Ingeborg Lindheim selv har vært i USA for å plukke ut.
Hun vil sammen med sin samboer Eivin Eilertsen tatt over familiegården etter sine foreldre, som i mange år har vært kjent som leverandør av frukt, Lindheim Frukt. Ingeborg fikk tidligere i år støtte til et forprosjekt, der hun var i USA for å lære seg bryggefaget hos noen av verdens ledende bryggerier. Nå er de snart klare til brygging, som til å begynne med kun vil distribueres på fat, og de vil med tiden gå til investering av en tappemaskin.
Det ble tidligere i år levert sure kirsebær til Nøgne Ø, som har laget et syrlig fruktøl av dette. Når dette kommer på markedet er enda ikke kjent.
Lindheim Ølkompani kommer også til å bruke mye av sine egendyrkede frukter i ølet, som kirsebær, epler og plommer, men er klare på at hovedgesjeften på gården fortsatt kommer til å være frukt i sin naturlige tilstand.
Skriv en kommentar
Skjul kommentarer