Ukens anbefalte øl: NærbØl

Ukens anbefalte øl: NærbØl

I disse ølfestivaltider synes Ølportalen det var på sin plass å teste et av festivalølene man kan få tak i. Valget falt på Jæren Ølklubb sin festivaløl – NærbØl. 18. og 19. oktober  da det nok en gang duket for Nærbø Ølfestival. Og i  den anledning brygger de et festivaløl til festivalen. I 2011 var det Lervig som sto for festivalølet, med deres Nærbøl Pale Ale brygget med Nelson Sauvin.

ABC Brewing Nærbøl

Alkoholstyrke: 4,7%
Kjøpes hvor: Stavngerregionen og Nærbø Ølfestival
Pris: Dette er en vareprøve

I år er NærbØl brygget av «gjøkebryggeriet» ABC Brewing hos Kinn bryggeri, og er en godt humlet amerikansk pale ale med mye aromahumle i form av Mosaic og Simcoe. Med disse humlene får ølet en nydelig aroma, og videre er det veldig  godt balansert med en fin fylde og god fruktighet. Brygget avsluttes med en lang og fin bitterhet. Et kvaltitetsøl, som man dessverre bare kan finne i Stavangerområdet og på den kommende Nærbø Ølfestival.

Ølportalen vil gratulere med et godt øl, og ønske festivalen lykke til med planleggingen. Mer informasjon om arrangementet finner du her.

 

 

Skriv en kommentar