Korvald Søndre Mikrobryggeri

Buskerud er vel ikke det fylket som er mest kjent for bryggeritettheten, og Drammen har hittil hatt totaldominans med Aass og Haandbryggeriet.

Korvald Søndre Mikrobryggeri

Men nå har det altså begynt å boble i bryggerikjelene ute i distriktene, og første bryggeri ut er Korvald Søndre Mikrobryggeri i Mjøndalen.

Mikrobryggeriet lanserte sitt øl sist helg, og arrangerte likegodt Humlefestivalen for å markere dette. Festivalen var en brakssuksess med 300 besøkende så det var en sliten men fornøyd gjeng som møtte oss på tunet da Ølportalen tok turen innom for en ølprat.

Korvald Søndre Mikrobryggeri ble dannet 1 Mai i år, bryggerianlegg ble innkjøpt fra Kina og kinesisk ingeniør ble fløyet inn for å montere utstyret. Bryggingen blir i dag foretatt av Lars Lien, Roger Lien og Helge Mork, men det er Helges døtre Helene og Henriette som fronter bryggeriet utad.

Helene & Henriette

–Vi ønsker å kjøre en kvinnelig profil forteller de. Får man jentene til å drikke ølet, følger gjerne gutta med på kjøpet. Og det dyrkes en feminin ølstil på Korvald med ølnavn som Frk.Fryd og Fru Humle. Øltypene som brygges er godt balanserte øl og de har med vilje styrt unna de verste ekstrem-ølene. For som jentene sier, med ekstrem-øl blir det lite gjenkjøp.

Ølet brygges og flaskes på gården og er tilsatt humle som vokser vilt i området. Korvald Søndre Mikrobryggeri ligger idyllisk til en kort biltur utenfor Mjøndalen sentrum. Her drives det også med utleie av selskapslokaler i landlige omgivelser. Hva med å arrangere selskapet i en totalrenovert møkkakjeller med alle fasiliteter?

Ølet fra Korvald Søndre er foreløpig kun tilgjengelig fra gården, men med den patriotismen man kan mobilisere i Nedre Eiker er det nok kun et tidsspørsmål før dette også dukker opp i butikken. Ønsker du å kjøpe kan du kontakte bryggeriet via deres Facebookside.

Skriv en kommentar