Pressemelding: Oslo ølfestival

Aker Brygge og Tjuvholmen har gleden av å invitere til Oslo Ølfestival i perioden fra 10. oktober til 12. oktober 2013.

Pressemelding: Oslo ølfestival

Aker Brygge og Tjuvholmen har gleden av å invitere til Oslo Ølfestival i perioden fra 10. oktober til 12. oktober 2013.

Oslo Ølfestival er en arena for smak, kvalitet, kunnskap og mangfold. Her skal vi gi alle som er glade i øl, tror de vet alt om øl eller bare er nysgjerrige på øl, nye og spennende ølopplevelser. Det er tredje gang Oslo Ølfestival arrangeres på Aker Brygge og Tjuvholmen, og også denne gangen deltar flere av serveringsstedene på festivalen sammen med sine samarbeidspartnere.

Deltakerne byr på ulike aktiviteter både torsdag, fredag og lørdag. I Øl-smaksteltet på Lekter’n kan man bli kjent med en rekke bryggerier, øltyper og hvordan de lages. Bryggerier stiller opp med kunnskapsdyktige representanter som er klare til å svare på publikums ølspørsmål. I ølteltet får man også være med på å smake på første årgang av Oslo Ølfestivals eget festivaløl. Ved å delta på festivalens Øl-tog får man muligheten til både å smake og lære om spennende ølsorter på en litt annerledes måte. Sammen med en togvert besøker man fire utvalgte serveringssteder der man får en smak og et kort foredrag omkring et utvalgt øl. De seneste årene har flere fått interessen for å brygge øl selv, og under Oslo Ølfestival kan publikum lære seg nettopp det.

Norbrygg holder kurs på Tjuvholmen Sjømagasin i kunsten å brygge øl selv, og på Louise Restaurant & Bar kan man lære hemmeligheter om ølbrygging av forfatterne bak boken «Ølbrygging fra hånd til munn», Thomas Horne og Colin Eick. Her kan man også møte en av Norges mest anerkjente ølentusiaster, Espen Smith. Han har nettopp gitt ut en kritikerrost bok «Espens Ølsafari» der han tar med leseren verden rundt i temaet øl. Festivalen kan videre friste med bl.a. ølsmakekurs, flere spennende foredrag, spesialkomponerte mat- og drikkemenyer, nylanseringer og konkurranser. Evan Lewis, mannen bak suksesshistorien Ægir Bryggeri, forteller om bryggeriets suksesshistorie, mens Nordens første kvinnelige ølsommelier, Carolina Bodin, tar et skråblikk på øl og sjokolade. Her er noe for enhver smak og lommebok!

Mer informasjon finner dere her

Skriv en kommentar