Christianssand Brygghus utvider distribusjonen
Nylig mottok vi informasjon om at øl fra Christianssand Brygghus vil bli tilgjengelig på Cafe Sara i Oslo. Dette er første gang det populære ølet fra brygghuset blir servert utenfor kvadraturens grenser i Kristiansand, så vi tok en liten prat med daglig leder Lars Kristian Amundsen for å få svar på et par spørsmål.
Hvilke øl er det som nå «eksporteres» til Østlandet?
Det er SørvAle (en BIPA brygget spesielt for musikk-bransjetreffet Sørveiv) , IPA og Brown Ale.
Når regner dere med at de er tilgjengelige?
Brown Ale er allerede på nå og vi regner med de andre kommer om ikke så alt for lenge.
Er det et engangstilfelle eller begynnelsen et nytt samarbeid?
Vi håper først og fremst at ølet vårt faller i smak hos Osloborgerne. Vi kunne gjerne tenkt oss å starte et samarbeid med Cafe Sara.
Har dere planer om å gå aktivt ut å tilby ølet flere steder nå?
Det ville vært utrolig gøy om vårt øl var tilgjengelig flere plasser. Vi har ikke noen strategi på det, men om vi er ønsket i en bar eller restaurant i det ganske land er det alltid gøy. Der vi kan bidra med å spre det gode ølbudskap gjør vi det med glede!
Er det kun bestemte øl som vil være tilgjengelige utover deres egne lokaler?
Alt vi brygger er tilgjengelig på keykegs så det er bare å bestille.
De fleste småbryggeriene sliter med tilstrekkelig kapasitet, er dere virkelig i stand til å dekke behovet både for dere selv og flere andre?
Vi er så heldige at vi har mye lagerplass. Ved å tappe fra tank til keykegs frigjør vi lagringstanker og kan da holde en høy bryggefrekvens. Så ja, vi har god kapasitet.
Planer om å utvide kapasitet på brygghuset?
Per i dag er det ikke nødvendig å utvide kapasiteten på selve bryggeriet. Vi ser heller på mulighetene om å få inn mer gjæringskapasitet.
Planer om flasketapping da?
Vi har anskaffet oss en tappelinje vi skal montere. Dette krever litt planlegging så det ligger noe frem i tid.
Da takker vi bare en travel Lars for å ta seg tid til å besvare våre spørsmål og ønsker Christianssand Brygghus lykke til med distribusjonen utenfor sin egen restaurant.
Skriv en kommentar
Skjul kommentarer