Smalt & Godt, men ikke for smalt.

En ny ølfestival så dagens lys i Hønefoss i helga, nemlig Smalt & Godt, Norsia Nerdefestival.

Smalt & Godt, men ikke for smalt.

Det er puben Kooperativen som arrangerer, ølportalen var på plass, og sannelig fikk vi oss ikke en liten overraskelse også.

Siden dette er første året prøver vi å ikke legge lista for høyt sier driftsansvarlig Tor Simen Granum. Vi har en stand fra Beer Enthusiast, samt et tredvetalls andre øl som blir servert av de som til daglig utgjør staben på Kooperativen. Det kunne vært fristende og ta inn flere stands, men da måtte vi hatt både større plass og høyere kapasitet for kjøling, gass o.l. fortsetter han. I tillegg vet man aldri hvor mange som kommer på et slikt arrangement så vi legger oss på et «edrulig» antall øl i første omgang.

Vi i ølportalen stiller oss absolutt bak denne avgjøreslsen, og det var ingen vi snakket med iløpet av kvelden som hadde noe å si på utvalget, snarere tvert imot. Siden dette var en festival som skulle være en hyllest til den gode smak var også enkelte av ølene parret med nydelige oster og lekre kaker fra lokale leverandører. Det var nok mange som fikk seg en liten aha-opplevelse når de fikk teste en røkt porter mot en fåreost eller en framboise sammen med vaniljekrem.

prisutdeling

Hedersprisen «Den Gylne Øljekk» ble også utdelt på festivalen, en pris som skal gå til noen som har utmerket seg i forhold til å fremme øl- og drikkekultur på et lokalt plan. I år gikk prisen til ølportalens egen skribent, Jon-Robert Solbakken. Det var en overrasket kollega som stolt mottok prisen, og som fikk stotret frem noen takksalige ord i teltet på Norsia – vi gratulerer.

Gratulerer gjør vi også til Tor Simen og resten av gjengen på Kooperativen. Et profesjonelt gjennomført arrangement med et rikt utvalg av både vått og tørt. I tillegg må det gis ros for at festivalen hadde lagt seg på et passelig høyt ambisjonsnivå. Vi kommer neste år også.

Skriv en kommentar