Nyåpning av Daglighallen på Samfundet

Studentersamfundet i Trondheim stenges en måned hvert andre år, og lar UKA ta over all drift av kultur på huset. Som en takk gir UKA et betydelig overskudd tilbake, samt at et rom blir pusset opp. UKA13 valgte Daglighallen

Nyåpning av Daglighallen på Samfundet

Daglighallen er ølbaren på Samfundet, og har i flere år hatt et bredt og godt utvalg av øl til hyggelige priser. De har holdt stengt i høst, og Ølportalens utsendte var svært spent på hvordan baren hadde blitt. Det ryktest også at de hadde startet opp et eget bryggeri som skulle lanseres i forbindelse med nyåpningen.

Daglighallen3

Jeg vil si at Daglighallen har blitt et flott lokale i to rom, som er inspirert av Lykke (Samfundets restaurant). De har 140 øl på menyen, derav 16 på tap. Dette er en dobling av antall øl fra før stenging,  og de har plass til å sette inn 5 tap til. Det mest spennende er at der har brygget sitt eget øl, der to ble lansert ved åpning, en BIPA og en brown ale, to forrige uke, samt en øl hver uke de to siste ukene i UKA. Tilsammen 6 øl. Bryggerne har brygget i hele sommer til UKA, og jeg har hørt fra sikre kilder at bryggingen er i gang til etter UKA, og 1.nov kommer DH Juleøl. Gratulerer med nyåpning.

Daglighallen2

Jeg var så heldig at jeg fikk smake på ett av ølene – det mest spennende. Svartekristian er en Black IPA med mye brent malt og humle og god kropp. Ølet har blitt oppkalt etter bestyrerassistenten, og har en fin nese med mye humle og kaffe og sjokolade. Jeg gleder meg til å smake mer fra de når de starter for fullt å eksperimentere på nyåret.

Ukesjefen Jørgen Gravseth Espnes og Salgsjef Sutharsan Jeyaseelan

Ukesjefen Jørgen Gravseth Espnes og Salgsjef Sutharsan Jeyaseelan

Vi ønsker Daglighallen og bryggerne lykke til med gjennomførelsen av Norges største kulturfestival laget av studenter, og ser frem til at dette lille bryggeriet i det store runde huset i Elgesetergate overlever også etter UKA.

Bryggerimesteren (t.v) og hans assistent (t.h)

Bryggerimesteren (t.v) og hans assistent (t.h)

Hvis du vil lese litt ekstra om bryggeriet, var NRK tilstede under en av bryggeridagene i forkant av uka. Her kan du lese mer om det

 

Vis 3 kommentarer

  1. Hyggelig nyhet

    Hvordan skal vi titulere dette? Daglighallen bryggeri? Studentersamfundets bryggeri?

  2. Daglighallen ^^

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.