Jærens vakreste eventyr

For tredje gang ble det arrangert ølfestival i Nærbøhallen, og nytt av året er at det ble arrangert over to dager. Ølportalens utsendte møtte opp på fredag til åpning med store forventninger. De skulle vise seg å bli innfridde.

Jærens vakreste eventyr

Messen hadde besøk av mange norske bryggerier – Nøgne Ø, Lervig, Ægir, Kinn, Austmann, Balder Brygg, Voss Bryggeri, Aass, Berentsen og Ringnes var tilstede med bryggere og og andre involverte mennesker som vet hva de snakker om. I tillegg hadde spesialbutikken Vaaland på Bryne, Cardinal Pub fra Stavanger og importørene Cask Norway og Beer Enthusiast med seg mange forskjellige øl. Dette gjorde at festivalen kunne skilte med godt over 190 typer øl og nærmere 30 forskjellige bryggerier å velge mellom. Respektabelt.

Cardinal Pub fra Stavanger

Cardinal Pub fra Stavanger

Festivalen hadde også flere foredrag, der man kunne bli bedre kjent med Ægir, Bryggeri- og Drikkevareforeningen, Nøgne Ø og ABC Brewing (som for øvrig brygget festivalølet som du kan lese om her) Redaktøren var på et at foredragene, der vi fikk en halvtimes tid med historien bak Ægir fortalt av Evan Lewis. Veldig interessant, men jeg savnet å ha noe i glasset – for 150 kroner kunne man godt ha fått litt øl med på kjøpet. Utover det var foredraget veldig bra, og Evan er flink til å by på seg selv og åpnet opp for at publikum kan spørre om det de hadde lyst å vite.

Evan Lewis fra Ægir Bryggeri

Evan Lewis fra Ægir Bryggeri

Ølfestivalen var flott gjennomført begge dagene, med hyggelige verter og fantastiske bryggere som snakket om bryggene sine. Det var mellom 1000-1500 publikummere inne i løpet av helgen, og dette gjorde at det ikke var så mye trengsel foran barene. Det var alltids en bar som man kunne komme seg til uten å måtte vente i 10 minutter. Fredag var dagen for alle ølentusiastene, og vi så ”kjente” ølfolk over alt. Lørdag fra 15 og utover ble det en god del flere folk, og noe mer sjangling blant noen av publikummerne ble observert. Dette kan selvsagt være fordi man etter endt festival kl 18:00 skulle arrangere oktoberfestival for jærbuene.

Evan Lewis Fra Ægir Bryggeri og Tore Nybø fra Nøgne Ø presenterer nyheter til publikum

Evan Lewis fra Ægir Bryggeri og Tore Nybø fra Nøgne Ø presenterer nyheter til publikum

Alt i alt en veldig positiv opplevelse, som frister til gjentagelse. Avslutningsvis vil jeg trekke fram noen ting.

Positivt:

  • Det ser ut som om Jæren Ølklubb har funnet sin profil på festivalen- stort sett alle de største norske håndverksbryggeriene ser i alle fall ut til å være invitert, og de vi snakket med sa at dette var en festival de prioriter å være med på.
  • Lanseringer på øl fra både Ægir og Nøgne Ø. Pluss for at man fikk Evan Lewis og Tore Nybø opp på bordet slik at de kunne bli hørt av publikum.
  • God flyt av trafikk inne i lokalene.
  • Stort og bredt utvalg av øl.
  • God og rimelig mat servert rett utenfor festivalen.
  • Et godt bongesystem som fungerer, og skaper minimum med kø og ventetid.
  • Rikelig med både sitteplasser og ståbord.
  • Utplasserte vann- og skyllestasjoner

Negativt:

  • Mangel på smaksprøver på foredrag.
  • At bryggerimester Eddie Szweda fra Midtfyns og Indslev Brygghus/Ugly Duck ikke møtte – selv om dette skyldtes sykdom og innstilt fly, og som sådan ikke var arrangørenes feil.

Skriv en kommentar