Kristin Margrethe Krohn Devold – «Årets Ølhund 2013»

Bryggeri- og drikkevareforeningen (BROD) har en en 40-årig tradisjon med å kåre "Årets Ølhund", i forhold til hvem de mener fremmer ølets sak i Norge. Tidligere prisvinnere har blant annet vært Odd Børretzen, Rolv Wesenlund, Jahn Otto Johansen og Kari Svendsen, og i fjor gikk prisen til Frode Øverli, som er tegneren av Pondus.

Kristin Margrethe Krohn Devold – «Årets Ølhund 2013»

Foto: Ove Haugland Jakobsen

Juryen begrunnet tildelingen både i forhold til tidligere innsats som generalsekretær for Den Norske Turistforeningen, der ølsalg nå har blitt tilgjengelig på hyttene, men også i forhold til en Nobels-Fredspris-Obama-variant – hun har nettopp blitt direktør for NHO Reiseliv, og BROD håper at hun kan fremme viktige saker som muligheten til å informere om øl.

Bryggeriene har i dag ikke lov til å si noe annet enn hva ølene deres heter, håpet er at bryggeriene skal få lov til å opplyse f.eks om hva ølet smaker og hva slags mat det kan passe til.

Vi gratulerer årets ølhund, og håper at hun får til dette!

Skriv en kommentar