Ukens anbefaling: Sundbytunet Saisonissima

Norske frukter og middelshavskrydder i fruktig forening

Ukens anbefaling: Sundbytunet Saisonissima

Sundbytunet Saisonissima

Sundbytunet Bryggeri og Destilleri på Jessheim (eller JESSHEIM som de lokale uttaler det) lager mye godt, men tilgjengeligheten på det har vært litt begrenset. Det ligger noen minutters gange og 36 minutter med NSB fra Oslo S, og kan skilte med mye god mat og godt drikke. Brewmakers Dinner med Norøl tidligere i august var legendarisk bra, og stedet er virkelig verdt et besøk. Frank Werme er brygger og destillatør, og det hender at han har noen ukjente godsaker på lur.

Saisonissima er et samarbeidsbrygg mellom Frank Werme og Teo Musso fra Baladin i mai 2012, og er en kraftig saison med enebær, tindved og myrra. Maltet har innslag av rug og spelt, og er humlet med mittelfruh.

Aromaen er preget av korn, sitrus og noen fenoler, krydder, brød, kvae og anis, samt en del fruktighet. Smaken er fruktig med karamellpreg og søtlige tørkede frukter balansert med lett syrefriskhet. Et flott matøl til f.eks and, eller bare til å nippe på.

Alkoholstyrke: 7.8%

Tilgjengelighet: Kjøp den på Sundbytunet, eller vent til neste pol-lansering!

 

Vis 3 kommentarer

  1. Da jeg var på syndbytunet sist helg hadde de denne på tap. Eneste problemet var ar herremannen bak disken anbefalte den ikke siden den var nesten som en sjampis å regne(!!) lett forsmådd smakte jeg på juleølet i stedet..

  2. Prøvde denne tidligere i år og syntes den var veldig bra!

    PS. jeg er bare en annen Børre…

  3. Saison er ølstilen for de som har kommer seg videre etter de første imperial fasinasjonene. Herremannen bak disken forstår det nok bedre etter en td dersom han fortsetter å utforske øl.:-)

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.