Årets øl 2013, innovasjonskåringen begynner

Årets øl har vært et samarbeid mellom Bryggeri- og drikkevareforeningen (BROD), Ølakademiet og Aperitif de siste årene, der målet har vært å skape blest om norske øl og få tilbakemeldinger fra publikum på hva de mener er bra. Nytt av året er også at BROD er ute av kåringen og Ølportalen er inne, slik at dette er helt uavhengig av bryggeriene.

Årets øl 2013, innovasjonskåringen begynner

Årets Øl 2013

Kåringen av Årets øl 2013 er i år delt i 2, der hoveddelen med kåringen av årets øl starter i november og kåres i slutten januar 2014. Dette blir en blanding av publikumskonkurranse på web og dømming med øldommere, der mesteparten antageligvis vil være sertifiserte øldommere fra Norbrygg, Norges Hjemmebryggerforening.

Første del av kåringen starter med «Årets øl-innovasjon 2013», der det er mer markedsmessige verdier som visuelt inntrykk, design, emaballasje, markedspotensiale, men også hvor innovativt ølet er. Det vil si at «enda en IPA med Cascade» eller «enda en lys lager» nok vil kunne score høyt på markedsføringsmateriell, men ølmessig har vi nok sett det før. Selve kåringen av Årets Øl-innovasjon 2013 blir sendt på Tv2 i finalesendingen av «Det Norske Måltid», som sendes i januar.

I juryen for innovasjonskåringen sitter:

  • Trond Blindheim, Markedshøyskolen
  • Steinar Killi, Arkitektur- og designhøyskolen
  • Stein Øvre, Creuna
  • Jørn Tore Persen, Ølakademiet
  • Gustav Foseid, leder i Norbrygg
  • Aase E. Jacobsen, Apéritif
  • Per Øyvind Arnesen, Ølportalen, dommerkomitéen i Norbrygg og Norøl (ja, undertegnede driver med mye rart)

…som nå har fått litt å tygge på fram til jurymøtet på mandag.

Vis kommentar

  1. Veldig lyst til å melde på ett av øla mine, men….ja. Er temmelig uerfaren så jeg klarer ikke se sånn med en gang om det er en åpenbar metode for å finne skjema og regler for påmelding…eller er jeg så veldig for sent ute, kanskje.. 🙂

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.