Ukens anbefalte: Hansa Spesial Hvete

Ukens anbefalte: Hansa Spesial Hvete

Hansa har brygget et par nye spesialøl. Vi i Ølportalen har testet Hansa IPA, og nå kommer vi til Hansa Hvete. Begge øl er nominert til «Årets innovasjon» som vi har skrevet om den siste uken. Til å begynne med siterer vi Hansa sitt produktark.

Flere våger å smake på mer
Stadig flere kjøper ulike varianter av øl, og flere enn tidligere våger å smake på nye øltyper.
– Vi tror at spesialøl fra det største norske ølmerke gjør terskelen for prøving av nye øltyper enda lavere, forteller Maren Holen Olsen, merkevaresjef i Hansa Borg Bryggerier. Større utvalg av spesialøl i dagligvare gir også forbrukerne større valgmuligheter selv om vi vet at slikt øl ofte blir kjøpt i tillegg til pils, som gjerne er mer lettdrikkelig. – Med de nye spesialølene våre Hansa Spesial IPA og Hansa Spesial Hvete bidrar vi til å større utvalg av spesialøl i dagligvare, og gir flere mulighet til å prøve ut nye øltyper, sier Holen Olsen.

Hansa Spesial Hvete er en lettdrikkelig døråpner til spesialølverden.
– Alt i alt har det blitt et friskt, fruktig og høytskummende hvetøl som jeg tror vil passe både den jevne forbruker i tillegg til de spesielt øl-interesserte, sier bryggerimester ved Hansa Bryggeri, Carl Erik Sæther. Han hadde som mål å brygge en klassisk sydtysk «Hefeweizen», men med et alkoholinnhold på 4,6 % vol. – Siden den typiske «Hefeweizen» har et alkoholinnhold på rundt 5,5 % vol, er Hansa Spesial Hvete brygget for å ha litt mer maltfylde, noe som kompenserer for en lavere alkoholprosent, forteller bryggerimesteren. Det er brukt moderate mengder med tysk Hallertau-humle for å balansere smaksbildet uten å tilføre for mye humlearoma. Den tyske spesialgjæren gir ølet sin karakteristiske aroma av fenol, nellik, banan og eple. Hansa Spesial Hvete er ufiltrert.

Mine notater
Jeg vil si at dette er det mest spennende som har skjedd i Norge av øl i butikkstyrke dette året. Dette er en flott hveteøl inspirert av tyske hveteøltradisjon. Ølet har en lett grumsete strågul farge, med et lett, fint og høyt skum. Skummet faller litt for lett og den skulle gjerne ha vært mer grumsete.Når jeg setter nesen til får jeg en nydelig frisk sitrusaroma. Videre kommer den friske og syrlige smaken som ligger fint i munnen, men kanskje litt for bitter i mellomsaken. Alt i alt et veldig godt hveteøl, som jeg ser frem til å drikke mer når våren, solen og sommeren kommer.

Ølportalen fikk denne tilsendt som vareprøve fra Hansa Borg Bryggerier.

Vis 2 kommentarer

  1. Synes denne falt litt igjennom sammenlignet med tysk hveteøl.

    Mulig det er alkoholstyrken (selv om det finnes godt tysk weissbier som holder norsk butikkstyrke), men var ett eller annet med smaken som ikke stemte helt.

    1. Jeg likte den veldig godt. Godt håndtverk til å være Hansa. Synes både denne og IPAen er gode «mengdeøl» i forhold til pris og tilgjengelighet.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.