En bok om vann

Det kommer stadig nye bøker om brygging. Vi har omtalt en del av de norske tidligere, men ingen av disse er så spesialiserte som denne engelskspråklige som kom ut nå i høst. Tittelen er ganske enkelt "Water".

En bok om vann

De fire hovedelementene i brygging er som kjent malt, humle, vann og gjær. I 2010 kom boken «Yeast» ut, og i 2012 kom «Hops» i serien «Brewing Elements Series». Titlene sier det meste om innholdet og vi vet at mange gode, og sikkert en del mindre gode, hjemmebryggere har disse to stående i bokhyllen, eller liggende på nattbordet. Nå i høst kom «Water», og med John Palmer og Colin Kaminski som forfattere regner vi med at kvaliteten er godt ivaretatt.

Et par av Ølportalens skribenter har anskaffet boken, men ikke fått anledning til å sette seg ned for å lese den fra perm til perm ennå. Vi har imidlertid bladd litt og fått et inntrykk av at denne er noe mer teknisk enn de to foregående.  Noe vi også får bekreftet av andre som har lest den mer grundig. Vi tror uansett at de fleste som har kjøpt de to første allerede har kjøpt, eller kommer til å kjøpe, denne. Boken er blant annet tilgjengelig via Amazon.

Vi hører rykter om at «Malt» er under utarbeidelse, men har dessverre ingen informasjon om når denne er planlagt utgitt.

Skriv en kommentar