Ukens Anbefalte: Kinn, Julefred

Ukens Anbefalte: Kinn, Julefred

Det nærmer seg jul og da finner vi det naturlig å anbefale en juleøl. Kinn Julefred er en øl som ikke på noen måte er ekstrem og skremmer eller fornærmer dem som allerede liker øl, men enda et stykke solid håndverk fra Espen Lothe. Enkelte kan nok reagere på en pris på over hundre kroner for en flaske øl, men ser en på literprisen ligger den på nivå med eksempelvis Leffe og Nøgne Ø God Jul.

Julefred

Bryggeri: Kinn
Kjøpt: Vinmonopolet
Pris: 109,90
ABV: 6,7%
Varenummer: 9520801 

I glasset er den rødbrun, med tendenser til uklarhet uten å egentlig være uklar. Dette toppes av perfekt lysebrunt skum. Den har en behagelig duft av karamell, te, fiken og malt. Fyldig maltrik smak treffer ganen så snart ølet er over leppene. Her finnes smak av karamell, dadler, honning og et ørlite snev av lær i bitterheten. I det den svelges kommer det et lite hint av vassenhet, nærmest som en påminnelse om at Lothe henter mye av sin inspirasjon fra England. Ettersmaken er mild og behagelig, med dadler og honning
som hovedsmaker, og dermed en god spore til julestemning.

 

Skriv en kommentar