Hansa Borg kjøper seg inn i Nøgne Ø

Det som har vært en dårlig skjult hemmelighet, er nå bekreftet av Hansa Borg Bryggerier

Hansa Borg kjøper seg inn i Nøgne Ø

Pressemelding:

Dagens aksjonærer i bryggeriet Nøgne Ø selger 54,44 prosent av aksjene til Hansa Borg Bryggerier. Nøgne Ø skal bestå som eget selskap, og befeste sin posisjon ytterligere som det fremste av norske spesialbryggerier.
– Nøgne Ø startet i en garasje, og vi har vokst til å bli en nasjonal merkevare. Gründerånden og den kompromissløse kjærligheten til ølbryggingen vil bestå. Men etter hvert som vi har vokst, har vi sett behovet for å få inn økt kompetanse og sterkere muskler knyttet til salg og distribusjon, sier daglig leder Tore Nybø og sjefsbrygger Kjetil Jikiun.

Begge forblir aksjonærer i selskapet når Hansa Borg kommer inn på eiersiden. De skal også fortsette i sine stillinger i Nøgne Ø.

Hansa Borg er den største norskeide drikkevareleverandøren i det nasjonale markedet. Selskapets inntreden i Nøgne Ø er i tråd med strategien om å befeste den nasjonale posisjonen gjennom sterke regionale merkevarer.

– Nøgne Ø er et eventyr i norsk bryggeribransje, og vi har fulgt dem nøye i mange år. Ikke bare er de blitt en betydelig arbeidsplass i sitt lokalmiljø, men de har også skapt økt interesse for norsk øl både i Norge og utlandet. Når vi nå kommer inn på eiersiden, skal ikke gründerånden bare bestå, men videreutvikles. Vi skal sørge for at selskapet får vokse videre på sine egne premisser, sier administrerende direktør Lars A. Midtgaard i Hansa Borg.
Nøgne Ø ble startet i 2002. I 2012 hadde Nøgne Ø en omsetning på 37,7 millioner kroner, og et driftsresultat på 9,5 millioner kroner. Bryggeriet var i år på DNs Gaselle-liste for sjuende år på rad, og har fortsatt veksten i omsetning også i 2013.

Prosessen mellom Nøgne Ø og Hansa Borg ble innledet i sommer. Det skjedde etter en vurdering fra Nøgne Øs eiere om at selskapet trengte å få tilført kompetanse og kraft knyttet til distribusjon og salg.

– Nøgne Ø er et norsk bryggeri, og vi er stolte av det. Vår tilknytning både til Norge og til Sørlandet er en stor del av vår identitet. Derfor var det naturlig for oss å søke kontakt med den eneste norskeide store aktøren innenfor drikkevaremarkedet. Vi skal ikke bare fortsette å lage spennende og etterspurt øl. Nå skal vi få enda bedre tid til å gjøre det. Kjærligheten til ølbrygging har hele tiden vært drivkraften vår. Det skal den fortsatt være, sier Jikiun og Nybø.

Dagens fire største eiere i Nøgne Ø blir alle med på eiersiden videre. Anne Hestness Trommestad, som gjennom selskapet Aht Invest har vært største aksjonær med 37,5 prosent, får en eierandel på 9,9 prosent.

– Vi gikk inn som største aksjonær da selskapet fortsatt var et risikoprosjekt, og vi gleder oss over den vekst og utvikling vi har bidratt til. Også for oss har det vært viktig å få inn en medeier som kan være med å utvikle Nøgne Ø videre, og vi ser frem til fortsatt å bidra på eiersiden, sier Anne Hestness Trommestad.

Av markedsmessige hensyn er partene enige om ikke å offentliggjøre prisen Hansa Borg betaler for aksjene de kjøper i Nøgne Ø. Avtalen forutsetter at Konkurransetilsynet godkjenner aksjehandelen.

 

 F.v.: Sjefsbrygger ved Nøgne Ø, Kjetil Jikiun, administrerende direktør i Hansa Borg Bryggerier, Lars A. Midtgaard og daglig leder Nøgne Ø, Tore Nybø. Foto: Nøgne Ø/Hansa Borg Bryggerier AS

F.v.: Sjefsbrygger ved Nøgne Ø, Kjetil Jikiun, administrerende direktør i Hansa Borg Bryggerier, Lars A. Midtgaard og daglig leder Nøgne Ø, Tore Nybø. Foto: Nøgne Ø/Hansa Borg Bryggerier AS

Ølportalen kommer tilbake med mer reaksjoner og kommentarer utover dagen. I mellomtiden kan dere lese om våre tanker rundt ryktene som svirret i forrige uke her

Vis 3 kommentarer

  1. Gratulerer til Kjetil & Co!

    I alle hobbyprosjekter hvor penger og volum er involvert er vekst et mål. Nøgne Ø sine aksjonærer, medarbeidere og kunder kan glede seg over et styrket bryggeri med prima produkter som vi vil fortsette å nyte!

  2. Veldig, veldig trist….

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.