Ukens anbefalte: Imperial/Superior Polaris

I dag, rett før advent, slår vi på stortromma og anbefaler to øl. Imperial Polaris fra 2012 og Superior Polaris fra 2013.

Ukens anbefalte: Imperial/Superior Polaris

I fjor høst kom Garrett Oliver til Norge, der ble han inspirert av Ringnes sin Julebokk og sammen satt de i gang med å brygge Imperial Polaris. En øl som i tillegg til å bruke store mengder malt, ble tilsatt flere spennende smaker, blant annet i underkant av ett tonn honning, samt Simcoehumle, tørket appelsinskall og kaffe.

Imperial/Superoir Polaris

Bryggeri:
Ringnes/Brooklyn Brewery

Alkohol:
10% og 10,5%.

Varenummer:
Polaris: 197902, Superior: 859102

Ølet har god lagringskapasitet – hvis du klarer å holde fingrene unna.

I år – ett år etter – har Imperial Polaris fortsatt nydelig aroma av honning, men mangler litt humle, kaffe og appelsin som jeg fant i aromabildet i fjor. Videre så har ølet hatt godt av ett år på baken. Det har blitt mer avrundet, men kaffebitterheten er der enda. En rund, god og fyldig øl.

Ringnes solgte ikke hele batchen som Imperial Polaris. Noe av ølet ble ikke tilsatt kaffe, men lagt på bourbonfat. Her ble dette ølet liggende i tre måneder og deretter ble det blandet og tappet på flaske. Ølet har stått og ettermodnes på flaske siden januar i år, og har fått navnet Superior Polaris.

Superial Polaris har en mindre fremtredende aroma av honning, men den er i en god balanse med bourbonfat-aromaen. Superior Polaris har ikke hentet for mye smak fra fatlagringen og det er fortsatt mulig å kjenne igjen orginalølet. Særpreget til Imperial Polaris er fortsatt tilstede, men samtidig har ølet fått tilstrekkelig preg fra fatet i smaken.

EDIT: Imperial Polaris er vanskelig å få tak i, men vi tok den med for å vise at øl er lagringsdyktig.

Skriv en kommentar