Stjørdalsøl tilgjengelig for alle

I dag lanseres endelig Stjørdalsølet Aldstaberger. Dette er et samarbeidsbrygg mellom Roar Sandodden, tradisjonsbrygger, og Jørn Anderssen fra Klostergården. Vi tok en liten prat med de.

Stjørdalsøl tilgjengelig for alle

Kan dere fortelle meg litt mer om historien og bakgrunnen for at dere ønsker å gjøre dette?

Roar:
Vi ble så smått litt kjent gjennom juleølkonkurransen på Tautra. Jørn kontaktet meg for noen to-tre år siden angående muligheten til å få kloa i noe stjørdalsmalt. Både whisky og øl ble nevnt. Jeg hadde ikke så mye på den tiden, men han fikk noe som han prøvde i en meget vellykket røykporter. Jeg hadde lovt bort noe malt i år også og hadde muligheten til å levere litt større mengder. Mitt sånnhus (*) vil ikke bli tatt i bruk før til våren, men jeg låner naboen sitt i påvente av dette.

Kommer dette til å være et engangstilfelle, eller kommer brygget til å være en del av den faste beholdningen til Klostergården?

Roar:
Vi har ikke diskutert veien framover, men jeg håper vi kan gjenta dette. Jeg vil i allefall fortsette meltingen og vil gjerne ha en liten hånd på rattet angående bruken.

Jørn:
Ser for meg at Alstadberger vil bli så fast i sortimentet som malttilgangen tillater, at det blir mer enn et engangsbrygg kan vi vel si, men det trengs malt fra Alstadberg for å brygge en Alstadberger.

Er dette et samarbeidsbrygg/gjøkbrygg?

Roar:
Jeg spurte Jørn om vi muligens kunne samarbeide litt om et gjøkebrygg og han svarte ja med en gang. Vi har brygget en batch og kommer til å brygge en ny neste mandag. Vi håper på å få ølet på markedet rundt midten av desember. Alt salg vil naturligvis skje gjennom Klostergården og i regi av Klostergården.

Er det noe mer dere ønsker å fortelle våre lesere?

Roar:
Brygget som vil ha navnet “Alstadberger – et stjørdalsøl” er baster på min tradisjonelle juleoppskrift som jeg brygger hjemme hvert år.

Lanseringen vil skje på BS Pub og Kultur AS i Stjørdal i kveld. Ta turen, og nyt norsk tradisjon!

 

Vis 5 kommentarer

  1. Tilgjengelig for alle?
    – Forklar, er det alle trøndere som menes her, eller vil det bli tilgjengelig for resten av kongeriket?

    1. Det vil også bli tilgjengelig på polet, men trolig kun lokalt. Eller står serveringssteder fritt til å bestille fra Klostergården naturligvis

    2. Når øl er på polet, er der det tilgjengelig for alle i kongeriket Norge via nettsidene. Man må bare gjøre litt ekstra innsats. Har man lyst på ølet, kan man få tak i det. Det jeg vet av erfaringer med Vinmonopolet er at de er veldig serviceinnstilt.

  2. Cafe Sara vil få denne i slutten av neste uke 🙂

  3. Stjørdalsøl bør være tilgjengelig for alle! Fantastiske smaker!

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.